Hasznosságok

Árnyékolás ablakra: mit válasszak?

Milyen árnyékolást válasszak ablakra? Amikor valaki elkezdi megtervezni otthona belsejét, hamar előjön, hogy az árnyékolás ablakra hogyan nézzen ki. Mindenkinek mások az igényei, de szerencsére számos választási lehetőség van. Sok olyan árnyékolási mód van ma már, melyek közül könnyen megtalálhatja bárki a saját ízlésének, igényeinek megfelelőt. Nézzük meg ebben a bejegyzésben, hogy mik ezek a lehetőségek, és melyiket mikor érdemes választani.

 

Árnyékolás ablakra: egy a lényeg, csak neked kell megfelelnie

 

Amikor eljutsz odáig, hogy elkezdesz nézelődni a lehetőségek között, ne feledd az igényeid. Sokan esnek abba a hibába, hogy valami megtetszik nekik, és elfelejtik, hogy milyen funkcionalitással kell bírjon az árnyékoló, amit keresnek. Márpedig ennél fontosabb nincs is. Nem szabad, első számú igény legyen a szépség! Persze nem elhanyagolható ez sem, de a funkcionalitásnak előrébb kell szerepelnie a listán.

 

Külső vagy belső árnyékolót szeretnél?

 

El kell döntened, hogy külső vagy belső árnyékolókat szeretnél-e. Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai is. Ha külsőt választasz, akkor tökéletes fény elleni védelmet kapsz, ráadásul a fizikai behatások ellen is védelmet tudnak nyújtani valamilyen szinten. Emellett a hanghatásoktól is fényévekkel jobban véd, mint belső társai.

 

Ha a belső árnyékolók mellett teszed le a voksod, akkor könnyebb a beszerelés és hozzáférés, kevesebb lesz a szennyeződés. Azonban egyúttal áldozol a tökéletes fény elleni védelem, valamint a hangoktól való védelem oltárán is. Bárhogy is döntesz, te tudod, hogy mik az igényeid, épp ezért te tudod eldönteni azt is, hogy melyik lesz megfelelő számodra.

 

Külső árnyékoló: a redőny

 

Az egyik legkiválóbb választás, ami mellett csak dönthetsz. Már írtam a tökéletes árnyékolásról, valamint a hanghatások kiszűréséről és a fizikai védelemről is. De ezenfelül is van még számos olyan előnye, mely maga felé boríthatja a mérleg nyelvét.

 

Tartós, könnyen tisztítható, nyáron kint tartja a meleget, kaphatóak hozzá alkatrészek, melyeket akár mi magunk is ki tudunk cserélni. Emellett kapható különböző szép famintás színekben, rolós szúnyoghálóval kombináltan is. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy az alumínium redőnyökkel ki tudod építeni az okosotthon rendszered.

 

Belső árnyékolók

 

Számos belső árnyékoló közül választhatsz, ha inkább benti megoldást szeretnél. Bár ezek nem biztosítanak fizikai védelmet, sem teljes védelmet a napfénytől, mégis sokan választják. Ennek több oka is van, de sok esetben a design a fő ok. Számos változat van ugyanis, és egyik szebb, mint a másik. Ráadásul a mi kínálatunkban is sok színben elérhetőek a roletták, reluxák és szalagfüggönyök.

 

Vannak közülük dobozos megoldások, de egyedi méretre is elkészítjük őket, ezen ne aggódj. A beltéri textil árnyékolóink (a roletták) nagyon kedveltek, akár tetőtéri belső árnyékolóként is megállják a helyüket. Ráadásul háromféle textillel is találkozhatsz a kínálatunkban: fényáteresztő, fényzáró és alupigmentált. Utóbbi arra jó, hogy a lehető legtöbb hőtől megóvja a belső teret.

 

A szalagfüggönyeinket is nagyon kedvelik. Ezt a megoldást általában nagyobb ablakfelületek előtt szokták alkalmazni. Kiváló design, elegáns árnyékolási megoldás például nappaliba, nagy ablakfelületekhez vagy tolóajtók elé.

 

A lényeget ne felejtsd el!

 

A lényeg, hogy te tudod, mik az igényeid, és ennek megfelelően kell döntened. Ha mégsem tudnál dönteni, akkor pedig keress minket az elérhetőségeinken, és mi segítünk neked.