Hasznosságok

Hőszigetelő redőny? Persze, mutatjuk!

Bár alapvetően árnyékolóként tartjuk számon, közel sem ördögtől való gondolat a hőszigetelő redőny megnevezés. Ugyanis egy modern árnyékoló már nem csak a napsugarakat képes távol tartani, sokkal többre is képes, mint azt elsőre gondolnánk. Ebben a blogbejegyzésben ezt járjuk körbe.

 

Miért pont a redőny?

 

Nem feltétlenül kell mindenkinek ezt a sötételőt választania. Itt is úgy kell választani, mint oly minden más esetén: meg kell nézni, mik a személyes igények. A különböző árnyékolók ugyanis arra lettek kitalálva, hogy vásárlói igényeket elégítsenek ki.

 

Vannak, akik a belső típusok közül szeretnek válogatni. Persze mellettük szól, hogy részei lehetnek a dekorációnak. Valamint az is, hogy könnyebben hozzáférhetünk bármely részükhöz, ha épp arra lenne szükségünk. Így talán valamivel könnyebb a javításuk és a takarításuk is, külső árnyékoló társaiknál.

 

De ezzel együtt számos olyan előnytől is el kell tekintenünk, mely viszont egy külső redőny esetén megvan. Ilyen például a teljes sötétítés lehetősége, mely nagyon nehezen érhető el egy belső árnyékolóval.

 

A redőnyök típusai

 

Többféle redőny található a kínálatunkban is, és ez nem véletlen. Mint említettem: a személyes igényeket elégítik ki ezek az árnyékolók. Ha csak az anyagösszetételüket nézzük, akkor vannak műanyag és alumínium redőnyeink. Ezek közül az alumínium redőnyök a tartósabbak, nem véletlen, hogy a műanyagok egyes alkatrészei is alumíniumból készülnek.

 

Aki a műanyag mellett teszi le a voksát, az is hasonló tulajdonságokat kap, mint az alumínium kivitel esetében. Viszont van pár dolog, amiben a közelébe sem ér, vagy épp amire nem alkalmas egy műanyag redőny. Épp ezért érdemes megnéznünk, hogy mit is tud egy alumínium redőny.

 

Az alumínium hőszigetelő redőny előnyei

 

Ez a redőnyök királynője, ami nem véletlen. Ez az a típus, mely a legtöbb jó tulajdonsággal bír. Épp ezért is kedvelik annyian, ezért vásárolják nagyon sokan szívesebben, mint műanyag társait.

 

Ha csak az időtállóságot nézzük, akkor verhetetlen. Nagyon jól ellenáll a külső időjárási viszonyoknak. Ha a tisztán tartását nézzük, akkor ennél könnyebb nem is lehetne egy redőny tisztítása.

 

Persze olyan alapvető tulajdonságokkal is fel van vértezve, mint amivel a műanyag társai is. Ilyen például az, hogy könnyen teljes sötétséget tudunk vele előidézni otthonunkban, azaz jól elzárja a fény útját. Emellett kiváló hangszigetelő tulajdonságokkal is bír. De még mindig nincs vége az előnyöknek! Vannak ugyanis olyan tulajdonságai, amik tényleg csak őt jellemzik.

 

A külső fizikai behatások ellen is elég jól véd. Nyilván nem golyóálló, és nem is véd meg minket egy tornádótól. Viszont egy betörés esetén ennél biztonságosabb árnyékolóval még nem találkoztunk. Ugyanígy igaz az is, hogy rongálás, garázdaság esetén is ez a legbiztosabb megoldás. Persze ha ilyen környéken laksz, javasoljuk, hogy inkább szerezz be rácsokat, vagy költözz el, az a biztos.

 

És akkor ott van még a címadó kiváló tulajdonsága is: kiváló hőszigetelő! Ezt pedig nem az alumíniumnak köszönheti, hanem a habbal töltött technológiájának. Ami ráadásul a hangszigetelő képességéhez is hozzáad. Azon pedig gondolom már meg sem lepődsz, hogy ez a típus is kapható szúnyoghálóval kombinálva.

 

Ráadásul még automatizálható is

 

Egyedül az alumínium redőnyök automatizálhatók. Ez nagy előnye a típusnak. Csak így készítheted el saját okosotthon installációdat. Egy időre automatikusan felhúzódó és leengedő redőny a hőszigetelő képességgel kombinálva?! Hidd el, ez megéri! Kérdezz minket, ha nem hiszed!