Hasznosságok

Külső párkányt keresel? Mutatjuk a lehetőségeket

Sokan úgy gondolják, hogy a belső párkányok kiválasztása nehéz, és nem is olyan fontos a külső ablakpárkány. Aztán sokan rájönnek, hogy de, fontos, vagy fontos lett volna ezt is megtervezni és előre kiválasztani. A külső párkányok is különböző félék lehetnek. Talán nincs akkora választási lehetőség, mint egy beltéri esetén, de azért itt is tudsz válogatni a különböző típusok között. Ebben a blogbejegyzésben megmutatjuk neked, hogy melyek közül választhatsz.

 

Miért van szükségünk külső párkányra?

 

Na ebben nagyban hasonlít a belső ablakpárkányokhoz. Bár sokan mindkettő esetén csak egy könyöklőt, egy szabad helyet látnak, ahova lehet pakolni, ennél sokkal többről van szó.

 

Egy jó ablakpárkány megvédi a falat a nedvességtől. Nem véletlen, hogy úgy kell beépíteni, hogy kicsit kifelé lejtsen. Ezzel gátoljuk meg azt, hogy a folyadék az ablak tövéhez és az esetleges apró réseken akár a falba is bekerüljön. Így hiába éri sok eső, szépen elvezeti azt a faltól, az ablaktól.

 

Emellett nagyon fontos szerepe van a hőszigetelésben is. Kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek ezek a termékek, nem engedik, hogy az ablak alján kiszökjön a meleg. Télen mégsem az utcát vagy az udvart szeretnéd fűteni, igaz?

 

További pozitív tulajdonságok

 

Ablakpárkányaink mindegyike hosszú ideig házad megbízható partnere lesz. Persze csak akkor, ha ügyelsz a szakszerű beépítésre, melyhez mindig használj megfelelő párkányragasztót. A rögzítés menetéről már korábbi blogbejegyzéseinkben is írtunk, ha valami nem lenne tiszta, keress vissza a bejegyzések között.

 

Ha már a pozitív tulajdonságoknál tartunk, mindenképp meg kell említenünk, hogy kiválóan bírják a külső behatásokat. Gondolok itt főleg az időjárásra. Legyen szó akár erős UV sugárzásról vagy jégesőről, egy jó külső párkánnyal nem lesz gondod.

 

Műanyag vagy alumínium?

 

Ez örök kérdés mindenki számára. Ha a tartósságot nézzük, akkor fej-fej mellett haladnak. Mégis van egy jó pont az alumínium mellett: könnyebben és alaposabban tisztítható, mint a műanyag társa. Ezenkívül talán valamivel jobban ellenáll a külső időjárási tényezőknek is, de majdnem fej-fej mellett van a két anyag.

 

Külső párkányok

 

Több típus közül választhatsz a kínálatunkból. Vannak univerzálisan használható (kül- és beltérre egyaránt) műanyag párkányaink. Vagy vannak a habosított műanyag típusúak is.

 

De emellett több típusú, alumíniumból készült is elérhető nálunk. Vannak a hajlított alumínium párkányok és vannak az extrudáltak. Egyébként mindkettőt szokták beltérre is alkalmazni. Bátran gondolkozhatsz ebben te is.

 

Mi alapján döntsek?

 

A legjobb, ha a fent említett tulajdonságok alapján hozod meg a döntésed. De igazából a legtöbben nem a tulajdonságokat veszik alapul. Sokkal többet számít az, hogy hogyan fog végül kinézni a végleges helyén. Mivel mind a műanyag, mind pedig az alumínium darabok kiválóak, így a legjobb, ha a design dönt.

 

Nem is gondoltad volna, amikor elkezdted olvasni a blogbejegyzést, igaz? Pedig így van. Fontos lehet, hogy milyen a tapintása, de ez is inkább beltéren, ott sűrűbben érintkezel vele. A lényeg, hogy menjen a ház homlokzatához. Választhatsz kerekded formájúakat, vagy akár szögleteset is, rád van bízva. Lényeg, hogy neked tetsszen, és illeszkedjen abba az összképbe, amit már megálmodtál magadnak!

 

Segítünk, ha nem tudsz eligazodni

 

Ha esetleg továbbra sem tudnád eldönteni, hogy milyet válassz, ne aggódj, majd mi segítünk! Keress minket elérhetőségeinken, és segítünk, amiben csak tudunk.