Alumínium párkány, hajlított

Az ablakpárkányokat méretre vágva szállítjuk. 

Alumínium párkány, hajlított 

Méretre vágás díjmentes!

Szélességi méretcsökkentést nem tudunk vállalni!

 

Megrendelésre, szállítási határidő 1-3 hét. 

Mind beltéren, mind kültéren mondhatni elengedhetetlen az ablakpárkány beépítése, az alumínium párkány hajlított változata pedig kifejezetten népszerű termék. Nemcsak tárolási funkciót lát el, hanem olyan előnyös tulajdonságokkal bír, mint a vízelvezetés és a hőszigetelés. 

 

Egy lakásfelújításnál az ablakpárkány kiválasztásának szintén rendkívül fontos szerepe van, így ha valóban minőségi, időtálló és strapabíró alapanyagot keres, nem mellesleg megfelelő méretre szabottan, akkor feltétlenül nézzen szét ebben az alumínium párkányokat felsorakoztató kategóriában! 


 

 
1 2
1 2
 

Az, hogy egy ablakpárkányra szükség van, ne is legyen kérdés! A minőségi, esztétikus darabok bizony jól jönnek beltéren és kültéren egyaránt, az eldöntendő legtöbbször csupán az, hogy milyen legyen. Hosszú távon mindannyian azt szeretnénk, hogy ne kelljen a javítással, netán teljes cserével bajlódni idő előtt, így alaposan mérlegelünk választás előtt. 

 

A párkány nagy előnye 

 

Bármilyen ablakpárkány mellett döntsünk is, kerüljön beltéri vagy kültéri használatba, a létjogosultsága a lakás melegének és biztonságának megteremtése érdekében megkérdőjelezhetetlen. Két nagy előnye a változékony időjárási viszonyokra vezethető vissza. 

 

Az egyik a vízelvezetés, vagyis esőzés esetén nem gyülemlik fel az ablakban az esővíz, a kültéri párkány nem tartja magán a nagy mennyiségű vizet, hanem kialakításának köszönhetően lepergeti azt. A beépítésnél tehát kiemelt figyelmet kell fordítani a kifelé való lejtésére! Egy kis odafigyeléssel és gondos elhelyezéssel megelőzhető a falak nedvesedése, az esővíz beszivárgása, ezáltal pedig a komoly anyagi károk. 

 

A másik ilyen nagy előnye a hőszigetelés. Amennyiben jól van elhelyezve és a megfelelő méretű került beépítésre, akkor fűtési szezonban hatékonyan tartja bent a meleget, és nem engedi a réseken kiszivárogni. Itt már gondolhatunk rá a lakás dizájnjának részeként.

 

Alumínium párkány, vagy legyen műanyag? 

 

Sokszor merül fel, hogy milyen anyagból készült elem mellett döntsünk, melyiket mikor ajánlott választani. Webáruházunk ablakpárkányok és takaróprofilok választékában alumínium és műanyag párkányt is talál beltérre-kültérre egyaránt. A tökéletes kivitelezéshez végzárók, párkányvégek és takaróprofilok beszerzéséről se feledkezzünk meg! 

 

Ha a különbséget keressük, akkor vannak, akik úgy tartják, gyakorlatilag nincs is. Mégis - a nagyon hasonló tulajdonságok ellenére, minthogy a tartósságot tekintve mindkettő azonos - az alumínium párkány népszerűbb, könnyebben és hatékonyabban tisztítható a műanyag változatnál. 

 

Az alumínium alapanyag mellett szól kültéri párkány választásakor az is, hogy bár mindkettő jól bírja a strapát, az időjárási viszontagságokat mégis jobban viseli, ellenállóbb a műanyagnál. 

 

Alumínium párkány hajlított változatának népszerűsége 

 

Az alumínium párkány hajlított változatban nagy népszerűségnek örvend, bár a gyártástechnológiát tekintve extrudált kivitelű, erősebb verzió is létezik. 

 

A hajlított kivitel lehetőséget ad, hogy egyedi adottságoknak megfelelő mélységre és ablakra szabva szolgáljon bennünket. Ez a típus a korábban közkedvelt lemezanyaggal ellentétben nem korrodálódik és vastagabb, ami a stabilitást is növeli, ezért érthető, miért választják egyre többen. 

 

Ha lakásfelújításba vágta a fejszéjét vagy építkezik, párkányra feltétlenül szüksége lesz, így ha minőségi terméket keres, tekintse meg webáruházunk kínálatát!