Hasznosságok

Műanyag könyöklő: az univerzális megoldás

Ha valaki műanyag könyöklő után kutat, akkor nagyon jó helyen jár, ugyanis a kínálatunkban megtalálja, amit keres. Legyen szó bármekkora hosszúságúról is, mi méretre szabjuk neked, így biztos akkorát kapsz, amekkorára szükséged van.

 

Ha viszont még csak ismerkedsz a gondolattal, hogy műanyag könyöklőket építs be, akkor a legjobb helyen vagy! Ebben a bejegyzésünkben ugyanis elmondjuk neked, hogy miért is jó választás a műanyag könyöklő, vagy más néven ablakpárkány.

 

Egy műanyag könyöklő több a nevénél!

 

Bár sokan ezzel a névvel nem is számítanak másra, mint egy olyan műanyag darabra, amire bármikor rákönyökölhetünk. Ha a funkcióját nézzük, akkor persze erre is kiváló, mert stabil, bírja a terhelést, nem deformálódik el terhelés alatt sem. És persze tökéletesen lehet rá virágcserepeket is pakolni, vagy decemberben a csokimikulásokat szép sorban. De ennél azért többet tud!

 

A párkányoknak egyfajta védelmi funkciója van, segítik megőrizni a ház állapotát. Elsőre nem is gondolnánk, mennyire fontosak (nem véletlen, hogy sokan könyöklőként hivatkoznak rá). Fontos szerepet töltenek be a vízelvezetésben. Meggátolják, hogy a leeső esővíz közvetlen a falakra, akár a falakba is folyjon.

 

De ezzel még nincs vége, ugyanis kiváló hőszigetelő tulajdonsággal is rendelkeznek. Megakadályozzák, hogy télen az ablakok alatt kiszökjön az épületből a meleg. Ráadásul külső és belső oldalon is ugyanolyan jó szolgálatot tesznek. Így beépítheted őket a szobában, de a túloldalon a homlokzatnál is.

 

Most már azért kicsit másként fest a műanyag könyöklő megnevezés, igaz? Nézz szét a kínálatunkban, és rendeld meg azt a méretet, amire szükséged lesz.

 

A műanyag ablakpárkányok előnyei

 

Sokan kültérre inkább az alumínium párkányokat szeretik tenni. De szeretnélek megnyugtatni, hogy ha te nem akarsz alumíniumot kintre, nem vagy vele egyedül. Egyre többen választják ugyanis a műanyagot oda is, mert ez a típus is kiváló és tartós választás.

 

A műanyag ablakpárkányok nem deformálódnak, nagy teherbírással rendelkeznek, felületük karcmentes és gyakorlatilag törhetetlen. Minden külső időjárási viszontagságnak ellenállnak. Emellett nagyon könnyen tisztíthatóak. Jól bírják a magas hőt és az erős UV-t, és még hosszú távon sem okoz gondot a nagy nedvesség jelenléte.

 

Nagyon kedvező áron, sőt akár egyedi designnal is megrendelheted tőlünk. Modern, letisztult megjelenés jellemzi ezt a típust, és nagyon könnyen beépíthetőek.

 

Fontos, hogy jól legyen beépítve!

 

Bár a beépítése nem egy agysebészet, azért vannak dolgok, amikre mindenképp figyelni kell. Ha ezekre ügyelsz, betartod őket, akkor hosszú ideig kiválóan fognak teljesíteni az új ablakpárkányaid!

 

Alaposan legyen letisztítva és portalanítva a felület. Mérd oda a párkányt, mert lehet egy kis eltérés (főleg a végzárók miatt, ha véletlen nem számoltál velük). Ha kisebb kell, vágd le, majd csiszold meg, vagy késsel kapargasd meg a levágott oldalt.

 

Ha jó a méret, jöhetnek a párkány alá (az ablak tövébe) az ékek, amik a minimális dőlést adják meg. Ez biztosítja majd, hogy kifelé folyjon róla a víz. Most már jöhet az ablakpárkány-ragasztó. Egyenletesen eloszlatva nyomd ki, majd óvatosan helyezd rá a párkányt. Lenyomod, majd vízmértékkel vízszintesbe hozod, végül lesúlyozod kicsit.

 

Rendelj tőlünk raktárról! Segítünk, ha elakadnál

 

Kivitelezést nem vállalunk, de raktárról szolgálunk ki, így garantáltan gyorsak vagyunk. Ha pedig bárhol elakadnál, keress minket az elérhetőségeinken, és segítünk, amiben tudunk.