Hasznosságok

Hogy is néz ki a rolós szúnyogháló felhúzása? Mutatjuk!

Te tudod, hogy néz ki a rolós szúnyogháló felhúzása? Tudtad, hogy rugó van benne, és az segít abban, hogy a háló mindig a megfelelő pozícióban legyen? Tudod, hogy miért jók egyáltalán a rolós szúnyoghálók? És azzal tisztában vagy, hogy nálunk mindet pont akkora méretben szerezhetsz be, amekkorára szükséged van, mert mi méretre gyártjuk neked?

 

Sok kérdés ez egyszerre, tudom. De bármelyik fenti kérdésre is keresed még a választ, a legjobb helyen vagy. Ebből a blogbejegyzésből ugyanis megtudod a válaszokat. Vágjunk is bele!

 

Miért kell egyáltalán rovarháló?

 

Én olyan vagyok, hogy nem tolerálom, ha alvás közben zümmög a szobában valami. Hát még azt mennyire nem, ha meg is csíp! Nem bírom elviselni, hogy egy szúnyog miatt ne tudjak elaludni. Ilyenkor kelek ki az ágyból, és indul a vadászat! Nem egy nagy élmény, elhiheted! Főleg, ha reggel korán kell kelnem, és már nagyon aludnék. Talán számodra is ismerős ez a szituáció.

 

Még jó, hogy a nyílászárók megfelelő rovarhálóval való felszerelésével ez a legtöbbször kiküszöbölhető. Persze az ajtón áthaladva előfordulhat, hogy besurran egy-egy zümmögő fenevad, de amit lehet, azt tegyük meg a nyugalmunkért.

 

Azt javaslom, hogy mielőbb tegyél minden nyílászáróra szúnyoghálót! Garantáltan nyugodtabbak lesznek az éjszakáid a szúnyogok nélkül. Sőt, a nappalaid is a legyek nélkül, melyek szintén előszeretettel tanyáznak a négy fal között.

 

Azért érdemes minden helyiség ablakára szúnyoghálót felszerelni, mert ezáltal a rovarmentes szellőztetés is biztosítva lesz. Márpedig friss levegőre szüksége van mindenkinek, és a falak penészesedése is szellőztetéssel kerülhető el a legkönnyebben.

 

Miért jó választás a rolós szúnyogháló?

 

Vannak fix keretes hálók, de vannak rolós megoldások is. Előbbit olyan helyre javaslom, ahol nem kell sűrűn (lehetőleg soha) kinyúlnod, kihajolnod. Ilyen lehet pl. a WC, fürdőszoba és a kamra.

 

A rolós megoldást pedig olyan helyre érdemes feltenni, ahol ki-be mozgás van. Ilyen természetesen az ajtó, de az ablakok közül is lehet több hasonló. Ha például kívül a párkányon vannak virágok, akkor azokat behozni, kitenni vagy locsolni egyszerűbb a roló felhúzásával. Ezzel együtt az ablakpárkányok tisztítása is megoldható bentről, ami például emeletes házak esetén nem egy hátrány.

 

Emellett a tetőtéri ablakra szerelhető rolós szúnyogháló is nagyon közkedvelt, mert szeretünk kihajolni, kinézni ezen az ablakon. Kicsit olyan, mintha egy erkélyen lennénk.

 

Hogy is működik a rolós szúnyogháló felhúzása?

 

Az igazat megvallva ezzel neked nem igazán lesz dolgod, mert ez automatikusan megtörténik egy rugó segítségével. Amikor lehúzod a rolós szúnyoghálót, akkor lent be kell akasztanod a fix helyén, a rugó pedig biztosítja a megfelelő feszülést.

 

Ha alsó állásnál kiakasztod a helyéről, arra figyelj, hogy ne engedd el, hanem kövesd végig, ahogy felhúzza a rugó. Arra is figyelned kell, hogy lehúzásnál mindkét oldal egyenletesen tekeredjen le. Ezért kell középen megfogni, még csak véletlenül sem a széleken! Ha ezekre figyelsz, akkor el tudod kerülni a háló sérüléseit.

 

Ha esetleg úgy tűnik, túl feszes a rugó, vagy épp nem húzza fel teljesen a hálót, állítani kell rajta. Ehhez le kell szerelni az egészet, majd a tokvéget kicsavarozod és kihúzod a tokból. Ha az óra járásának megfelelően tekered a tokvéget, akkor feszíted, ellenkező irányba tekerve pedig gyengíted a rugót.

 

Fordulj hozzánk bizalommal!

 

Ha elakadtál, tanácsra van szükséged, vagy segítsünk a választásban, keress minket elérhetőségeinken!