Hasznosságok

Így néz ki az árnyékoló roló tisztítása

Egy árnyékoló roló tisztítása nem is olyan nagy ördöngösség. Legalábbis annak nem, aki szeret takarítani. De ezzel azért vagyunk páran másképp. Viszont ha te sem szeretsz igazából takarítani, akkor nem is baj, ha a roló mellett teszed le a voksod. Nézzük, miért mondom ezt, és hogy is megy ez a takarítás egy rolónál.

 

Először is árnyékolót kell választanunk

 

Mivel az oldalunkat nézed, feltételezem, hogy tervezel árnyékolót vásárolni. Ha ez így van, akkor megnyugtatlak, a legjobb helyre jöttél! Ebben a bejegyzésben segítek neked választani is, de persze abban is, hogy meg tudd tisztítani a rolót, ha amellett döntesz.

 

Számos árnyékoló közül választhatsz, így talán nem is olyan könnyű a döntés. Alapvetően kétféle van: a belső és a külső. És ez már eleve nagyon sokat meg is fog határozni. Például azt, hogy mennyire fog árnyékolni. Vannak ugyanis jobban árnyékoló és kevésbé árnyékoló típusok. Vannak olyanok, melyek inkább csak árnyékot csinálnak, míg más típus akár teljes sötétséget is.

 

A külső árnyékolók előnyei és tisztíthatóságuk

 

Ha a külső árnyékolók mellett döntesz, akkor a redőnyöket fogod választani. Ezek a szerkezetek sok előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Teljesen be lehet velük sötétíteni, akár fizikai védelmet is tudnak biztosítani. Ráadásul még akár a hideg és a hanghatások ellen is védenek. Mint láthatod, sok jó tulajdonságuk van, bár a tisztán tarthatóságuk épp nem ide tartozik. Mivel kültéren vannak, ezért sokkal nehezebb őket tisztán tartani. Számos negatív külső hatás éri őket, gondolok itt főleg a szmogra, porra, koromra és hasonló szennyeződésekre.

 

A belső árnyékolók nem olyan koszosak

 

Ellenben egy belső árnyékoló esetén nincs ilyen gond. Mivel a lakáson belül szereljük fel őket, nem éri őket ennyi szennyeződés. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek porosak, vagy nem érheti őket semmi szennyeződés. De nem fog rájuk lerakódni télen a fatüzelésből a korom, és nem hagy rajtuk nyomot a légszennyezés sem. Ha már eldöntötted, hogy beltérit szeretnél, akkor a roló egy nagyon jó megoldás. Sok rolótípus közül választhatsz itt a webáruházunkban is, így érdemes megtekinteni őket.

 

Az árnyékoló roló tisztítása

 

Az elmondható, hogy egy olyan belső árnyékoló, mint egy roló, közel sem fog annyira koszolódni, mint egy kültéri redőny. Ellenben a por vastagon meg tud állni ezen is. Persze ha felhúzva van sokat, akkor úgy kevésbé, csak a külső részei porolódnak. De ha mindig fel lenne húzva, akkor nem lenne semmi értelme, igaz?

 

De ha már megtörtént a “baj”, és koszos lett a rolónk, mi a teendő? Nagyon egyszerű! Fogj egy egyszerű törlőkendőt, és töröld le! Igen, ennyi az egész. Persze rámehetsz porszívóval is, de szerintem maradjunk csak a törlőkendőnél. Alternatíva: nedves ruhával való áttörlés, amihez akár egy kicsi mosogatószert is tehetsz. De maximum tényleg ennyi, és nem több.

 

A hosszú életű roló titka

 

Egy titka van: a rendszeres tisztítás és karbantartás. A tisztán tartását, a takarítását már átbeszéltük. De a karbantartása sem bonyolult. Egyszerűen ha valamelyik része elromlik, rendelj hozzá alkatrészt, és cseréld ki, javítsd meg, vagy javíttasd meg. Például nálunk is találsz számos alkatrészt hozzá. Megrendelheted tőlünk az új kezelőláncot a rolóhoz, ha elszakadna.

 

Ha leragadtál ott, hogy milyen árnyékolót szeretnél...

 

Ha még abban a szakaszban tartasz, hogy nem döntötted el, hogy milyen árnyékolóra van szükséged, fordulj hozzánk bizalommal, mi segítünk!