Hasznosságok

A napvitorla használata a gyakorlatban

Egy napvitorla használata nem csak annyi, hogy megveszed, majd valahova felkötöd. Ennél azért kicsit többet érdemes tudni erről a kiváló árnyékolóról. Nézzük is meg, hogy mit érdemes tudni a használatáról, hogy ne érjen téged sem meglepetés, ha veszel egyet.

 

Nagyon praktikus választás a napvitorla

 

Szeretnél árnyékot a teraszodra? Építs egy teraszt! Ja, persze, teraszt mi? Sok pénz, sok energia, sok idő, és holnaptól kellene egy kis árnyék. Vagy még ma. Hát így aztán nem lesz belőle holnapig semmi. Vagy mégis? Lesz, csak nem épp egy terasz formájában, hanem egy annál sokkal mobilisabb árnyékolóval, a napvitorlával.

 

A webáruházunkból beszerezheted a napvitorládat, mely segíteni fog neked abban, hogy gyorsan, akár egy elég nagy területen is árnyékhoz juss. Ez a megoldás szűri és visszaveri a napfényt, így fontos kiegészítője lehet a te kertednek, fedetlen teraszodnak vagy udvarodnak.

 

Nagy előnye, hogy jól szellőzik, így nem okoz fülledtséget a teraszon. Erős anyagának köszönhetően ugyanakkor védett leszel a nap káros sugárzásától, sőt a forróságtól is véd, melyet elnyel vagy visszaver.

 

Fontos, hogy jó minőségű napvitorlát vegyél!

 

Mivel erre a piacra is hamar bejutottak az utángyártott termékek, sokat romlott az átlag napvitorla minősége. Persze csak akkor, ha nem megbízható helyről vetted. Nálunk nem lesz gond a minőséggel, ha a mi napvitorlánkat választod, ezt garantáljuk!

 

Fontos, hogy a rögzítése megfelelő anyagból készüljön. Ha ez nem rozsdamentes fém, akkor idővel meg fogja enni a rozsda, ami foltot hagy az anyagon is. Fontos hát, hogy jó minőségű terméket válasszunk, ami biztonságos és átgondoltan megtervezett. Így nem is igazán kell foglalkozni a karbantartással.

 

A nálunk kapható napvitorlákon található gyűrű és szerelék például garantáltan a legjobb helyre kerül. Nem vág át a varrásokon, azaz nem kerül olyan pontra az anyagon, ahol megpattanhatnak a feszültség miatt a szálak. És persze nálunk alap, hogy rozsdamentes anyagból készüljenek a megfelelő részek, így bírják az időjárás viszontagságait.

 

A napvitorla használata a gyakorlatban

 

Nagyon fontos, hogy a mai napvitorlákkal szemben alapelvárás, hogy jól bírják az időjárás-változást. Nem kell tehát attól tartanunk, hogy egy kint hagyott napvitorlának bármi baja esne? Azért ezt gondoljuk végig még egyszer.

 

Ha egy tornádóra gondolok, elbizonytalanodok, hogy mit válaszoljak arra a kérdésre, hogy kint hagyhatjuk-e. Például a legnagyobb, 25 négyzetméteres napvitorlákba bele tud kapaszkodni egy komolyabb széllökés. Mindig lesznek olyan szélsőséges időjárási viszonyok, amik akár meg is roncsolhatják. Viszont a legtöbb esetben ettől nem kell tartanunk. Ugyanakkor érdemes egyfajta elővigyázatosságból, prevenciós jelleggel gondoskodnunk arról, hogy megelőzzük a bajt.

 

Nagyobb viharban vagy várhatóan erős szél esetén érdemes leengedni az árnyékolót. Bár a minőségi kivitelnek köszönhetően elég erős ahhoz, hogy állja az ilyen jellegű terhelést is, nem lehet kizárni a károsodást. Ezt pedig érdemes mindenképp megelőzni.

Mi van télen?

Bár a napvitorlát télen is használjuk, havazás után érdemes megtisztítani a hótól és jégtől. Ezzel nem csak a rögzítésére eső terhelést csökkentjük, de megakadályozzuk, hogy penészes foltok alakuljanak ki. De egy folyamatosan nedves környezetben algásodás is létrejöhetne. Így ha nincs rá szükség, télre akár el is rakhatod, az a biztos!

Ha a kezelése már megy, csak a választás nehéz, keress minket, segítünk!