Hasznosságok

Elektromos redőnymotor, a kényelem netovábbja

Ha már gondolkodtál elektromos redőnymotor beszerelésén, ne agyalj tovább, rendeld meg! Hidd el, meg fogod bánni, ha nem teszed, mert egyszer majd rá fogsz jönni, hogy milyen kényelmes és menő dolog ez. Ráadásul több helyen is tudod használni, így nem csak feltétlenül a napfény beengedésére vagy kizárására alkalmas a redőny. De nézzük is, hogy miért érdemes beszerezned pár ilyen redőnymotort.

 

Az alap: alumínium redőny

 

Nálunk többféle elektromos redőnymotor közül választhatsz. Ezeknél a közös pont az, hogy az alumínium redőnyhöz használhatod őket. Ez ugyebár azt jelenti, hogy ilyen típusú redőnyt kell beszerezned ahhoz, hogy kihasználhasd az ezekben rejlő előnyöket. De nem csak ezért érdemes emellett az alumínium sötételő mellett letenni a voksod, számos előnye van még ezen kívül is.

 

Nézzük, mit tud ez a közel elpusztíthatatlan sötételő. Először is az anyagából adódóan valóban nagyon tartós. Sokat kibír, és akár egy alap védelmet is biztosíthat az ingatlan nyílászárói számára. Persze nem fogja helyettesíteni a komolyabb védelmet vagy épp a kamerákat, de megnehezíti bárki dolgát, aki be szeretne jutni. Illetve az üvegek védelmét is biztosítja vandál támadások ellen (pl. ha be szeretnék dobni az ablakot). 

 

Persze ne erre alapozzunk, ezért érdemes megemlíteni azt is, hogy kiváló hőszigetelő, köszönhetően a habbal töltött technológiának. Emellett anyagából adódóan könnyen tisztítható is, ami nem árt, mivel kültéren van a palást, ahol sok szennyeződés érheti.

 

Mire használható az elektromos redőnymotor?

 

Alapvetően három területen is jól használhatóak a nálunk kapható motorok. Egyrészt ott van a klasszikus, sötétítést biztosító redőnymozgatás. Aztán használható még napellenzők fel- és letekeréséhez is. Amit viszont sokan nem tudnak, az az, hogy akár garázskapu redőnyhöz is kiválóak. Bármelyikhez is használod, garantáltan nem fogsz benne csalódni! Nagy komfortot tud biztosítani egy-egy ilyen szerkezet, amire a mai rohanó világunkban nagy szükségünk van.

 

Mit tud egy elektromos redőnymotor?

 

Alapjában véve fel tudja húzni és le tudja engedni a redőnyt. Viszont ennél azért sokkal több funkciója van, amiről érdemes tudni.

 

Több típus is van, ezek közül a legkedveltebbek a rádiósok, melyeket távirányítóval tudsz kezelni. Ezek nagyon jól használhatóak például a már említett garázskapu nyitásához, de akár beltérben is. Az egyik legkényelmesebb megoldás, ha nem számítjuk bele az automatizálásokat, amivel még annyit sem kell tennünk, hogy megnyomjuk a gombot.

 

Ha már automatizálás, érdemes megemlíteni, hogy akár applikáció segítségével a telefonunkról is beprogramozhatjuk előre a redőnymozgásokat. Sőt, ami még ennél is durvább, hogy a SmartHome rendszerünk mellé rendelhető egy napelemes szél- és fényérzékelő is. Ez pedig azt csinálja, amire gondolsz: figyeli a szélerősséget és a napfény erejét.

 

Ezen adatok alapján meg tudod előre határozni, hogy milyen értékek elérésekor mit tegyenek a motorok. Beállíthatod például, hogy amint kellőképpen feljött a nap, húzódjanak fel automatikusan a redőnyök. Este pedig eressze le őket a rendszer, amint besötétedik. Egy ilyen rendszer jól jött volna Kevinnek is, amikor a család otthon hagyta a betörőkkel, nem igaz?

 

Van még kérdésed?

 

Talán már meggyőztünk arról, hogy mennyire klassz és menő dolog is ez a redőnymotor. De ha lenne még további kérdésed is, keress minket elérhetőségeinken, és mi segítünk neked, amiben csak tudunk!