Hasznosságok

Lehúzható szúnyogháló: csak akkor használd, ha valóban kell

Nem feltétlenül van szükségünk minden esetben fix rovarvédelemre, bizonyos esetekben a lehúzható szúnyogháló a legjobb megoldás. Épp ezért érdemes pár szót ejteni erről a típusról. Így ha te is azok közé tartozol, akiknél jó szolgálatot tenne egy ilyen, akkor már rendelheted is meg.

 

Nézzük hát, hogy miért is van szükség a szúnyoghálókra, és mikor praktikus egy lehúzható típusú.

 

A szúnyogháló nagyon fontos!

 

Gondolom, nincs vita afelől, hogy önmagában egy jó rovarhálónak nagyon is van létjogosultsága minden háznál és lakásnál. Feltételezem, te sem szereted megosztani az otthonod olyan nemkívánatos vendégekkel, mint például a legyek vagy épp a szúnyogok. Hogy a pókokról, poloskákról és katicabogarakról már ne is beszéljünk. Ezek mindegyike egyenként is sok lenne, nem hogy együtt. Ellenük viszont megvan a hatékony fegyver, legalábbis házon belül, ezt pedig szúnyoghálónak nevezzük.

 

Friss levegő, kompromisszumok nélkül!

 

Ne azért szellőztess kevesebbet, ne azért jusson kevesebb friss levegő a lakásba, mert bejön a légy vagy a szúnyog! Ezen már rég túl kellett lendülnünk! Ilyen szempontból is nagyon fontos szerepe van a megfelelő rovarhálónak. Márpedig ha rendszeresen megmozgatjuk a benti közeget, akkor a friss, oxigéndús levegő miatt élénkebbek leszünk, és jobb lesz a közérzetünk. Ráadásul a penészedés ellen vívott harc egyik alappillére a rendszeres és alapos szellőztetés megléte. Nem kell kompromisszumot kötnünk, mert a rovarok kint maradnak, bármeddig is élvezzük a friss levegő beáramlását.

 

Miért épp a lehúzható szúnyogháló?

 

Rolós kivitelű rovarhálóink nagyon kedveltek, és ez nem véletlen. Főleg azoknál jó megoldás, akiknek egyébként útban lenne egy fix keretes kivitelű változat. De nézzünk pár példát is!

 

Sokan emeletes házakba, panelok emeleti ablakaira szerelik ezt a típust. Ha ilyet használnak, akkor a párkány és az ablak külső tisztítását anélkül meg tudják oldani, hogy le kelljen szerelni egy fix keretes hálót. Ez teszi igazán praktikussá ott ezt a megoldást. Aztán nem elhanyagolható az sem, hogy ha valakinek vannak virágai, és azokat szeretné “napoztatni”, kitenni a párkányra, ez kiváló megoldás. Felhúzza a rolót, kiteszi a virágokat, visszahúzza. Majd délután ismét felhúzza, virágok vissza, és újra le. Gyorsan és könnyen lehet kezelni, ezért nagyon praktikus megoldás.

 

Ajtóra és tetőtéri ablakra is

 

Nagyon sokan szeretik a tetőtér beépítését egy tetőtéri ablakkal megkoronázni. Erre is van a webáruházunkban felszerelhető rolós szúnyoghálónk. Ezzel nem kell lemondanod az erkély feelingről sem, mert csak felhúzod, és már ki is állhatsz az ablakba. Majd ha kiszellőztetted a fejed, visszahúzod, és továbbra is védve leszel a rovaroktól.

 

Ne feledkezzünk meg az ajtókról sem! Érdemes rovarhálót szereltetni ajtóra is, akár eltolható változatban is. Ez esetben szintén egy rolós megoldásról beszélünk, viszont nem függőleges a mozgása, hanem vízszintes. Teraszajtók kedvelt kiegészítője lehet, érdemes rá beruházni!

 

Szolgáld ki az igényeid

 

Nagyon fontos, hogy ezek a megoldások mindig a te igényeidet szolgálják ki! Ne azért vegyél rolós változatot, mert az menő, hanem azért, mert valóban ez a legpraktikusabb számodra! Ha viszont megvan, hogy mi a jó neked, akkor ne habozz megrendelni! Ha mégis valami segítségre lenne szükséged, esetleg bizonytalan vagy, hogy mit válassz, akkor keress minket bátran az elérhetőségeinken. Amiben csak tudunk, mi segíteni fogunk neked, fordulj hozzánk bizalommal!