Hasznosságok

Ablakra szerelhető árnyékolók: melyiket válasszam?

Az ablakra szerelhető árnyékolók széles választéka található nálunk a webáruházban, így nem is csoda, ha kicsit bizonytalan vagy, mit is válassz. Ezzel a bejegyzésünkkel próbálunk neked segíteni, hogy el tudj igazodni a különböző árnyékolók között. Így te is könnyen megtalálod majd azt, amelyik számodra a legmegfelelőbb választás lesz. Nézzük is őket!

 

Belső vagy külső árnyékolót szeretnél?

 

Ez egy nagyon jó kérdés, amit el kell döntened, mert ennek függvényében tudunk továbbmenni az altípusok felé. Viszont nyilván mi is tudjuk, hogy ennyiből még nem feltétlen lehet eldönteni, hogy milyen típus lenne számodra jó. Kell hozzá még az is, hogy melyik mögött milyen tulajdonságok vannak, azaz miben különbözik az egyik a másiktól.

 

A belső árnyékolók

 

Nézzük először a belső árnyékolókat. Ezek, ahogy a nevükben is szerepel, beltéren kerülnek rögzítésre. Így pedig egyáltalán nincsenek kitéve a külső szennyeződéseknek, ami nagyon jó! 

 

További előnyük még az is, hogy könnyen és gyorsan telepíthetőek, javíthatóak, cserélhetőek, ha úgy adódik. Ez pedig hatalmas dolog, ha az ember egy tízemeletes ház sokadik szintjén lakik.

 

Ablakra szerelhető árnyékolók kültérre: a redőny

 

A belsővel szemben ott vannak a külső árnyékolási megoldások, azaz a redőnyök. Ennek több típusa is elérhető a webáruházunkban. Válogathatsz a különböző műanyag vagy alumínium típusok közül. Mindegyiknél közös előny, hogy tökéletes sötétítésre képesek, és nem csak emiatt a tulajdonságuk miatt választják annyian őket.

 

Fontos érv mellettük, hogy kiváló hőszigetelő képességgel is bírnak, valamint akár a hangszigetelést is javíthatják. Emellett pedig egy alapvédelmet is tudnak nyújtani a külső behatolások és különböző (pl. időjárási) behatások ellen.

 

Továbbá érdemes azt is szem előtt tartani, hogy az alumínium redőnyök az egyetlenek, amelyeket akár automatizálhatsz is. Ha ezek mellett döntesz, akkor akár mobiltelefonnal is irányíthatod őket, vagy automatikusan is mozoghatnak. A megfelelő szenzor felszerelésével követhetik a nap mozgását, így napkeltekor felhúzódnak, napnyugtakor pedig leengedik magukat.

 

Ne feledkezz meg a szúnyoghálókról sem

 

Sokan sajnos megfeledkeznek a rovarok elleni védelemről, csak utólag jönnek rá, hogy az árnyékolók mellett erre is gondolniuk kellett volna. Szellőztetéshez (és így pl. a penészesedés ellen is) kiváló, nyáron sok esetben mondhatni kötelező választás. Ezekből is van számos típus a kínálatunkban, de ha már az árnyékolókat nézzük, vásárolhatsz tőlünk szúnyoghálóval kombinált redőnyt is!

 

Ezek azért jelentenek nagyon jó megoldást, mert rolós megoldásuknak hála könnyebb velük az élet a hétköznapokban akár az emeleteken is. Ki akarod rakni a virágokat a párkányra, a napfényre, vagy kívülről is letakarítanád az ablakot, a párkányt? Nem kell ehhez leszerelned semmit, egyszerűen felhúzod a rolós nyúnyoghálót, és már ki is tudsz nyúlni vagy hajolni. Nagyon praktikus.

 

A lényeg: neked megfeleljen!

 

Írhatunk mi itt bármit, neked úgyis az alapján kell döntened, hogy mire van szükséged. Ezért fontos ismerni a lehetőségeket, mert így össze tudod vetni a te igényeiddel. Ha neked például a tökéletes sötétség és egy kis plusz hőszigetelés a lényeg, akkor jöhetnek a redőnyök. Ha viszont az, hogy könnyen tisztán tudd tartani a sötételőidet, és kívülről ne is látszódjanak, akkor maradnak a belső megoldások. Gondold át, és válassz közülük.

 

Tudunk segíteni?

 

Ha ezután is bizonytalan vagy, olvasd át még egyszer az előnyöket. Ha továbbra is, akkor keress minket az elérhetőségeinken, segítünk!