Hasznosságok

Sávrolók vagy nem sávrolók? Ez itt a kérdés!

Vajon számodra a sávrolók jelentik-e a megfelelő választást? Ebben a cikkben próbálok neked egy kis útmutatást adni, mely alapján el tudod dönteni a címben feltett kérdést. Ne csüggedj, ha nem ez lesz számodra a legjobb választás, mert akkor is számos egyéb sötétítő közül választhatsz!

 

Mik az igényeid sötétítő terén?

 

Ahhoz, hogy el tudd dönteni, hogy számodra a sávrolók jelentik-e a tökéletes választást, tudnod kell, hogy mik az igényeid. Mivel számos sötétítőtípus közül választhatsz, és mindegyik másban jó, vagy épp gyenge, ezért fontos, hogy mire akarod használni. Ha pedig már konkrétan a Gardinia sávrolót ki is nézted magadnak, előbb olvasd el a cikkünket róla, hátha segít.

 

Nézzük a különböző típusokat, te pedig gondold végig, hogy melyik lesz számodra az ideális választás!

 

Kültéri árnyékoló?

 

Alapvetően megkülönböztetünk külső és belső árnyékolókat.

 

Az előbbi a redőnyöket takarja, melyekkel tökéletes sötétítés érhető el. Azonban ezek ennél sokkal többet tudnak. Van köztük műanyag és alumínium is. Mivel kültéren helyezkednek el, ezért ki vannak téve a külső hatásoknak, mint pl. a szennyeződéseknek. Továbbá az elhelyezkedésüknek köszönhetően emeleti ablakokon nehezebben érhetőek el pl. egy esetleges javítás esetén.

 

Viszont több olyan tulajdonsággal is rendelkeznek, mellyel egy beltéri nem. Ilyen az, hogy nem csak a napfény ellen védenek, emellett kiváló hőszigetelő és hangszigetelő tulajdonsággal is rendelkeznek. Továbbá az alumíniumból készültek akár kisebb mechanikai védelmet is nyújtanak.

 

Beltéri árnyékolók? Ilyenek a sávrolók!

 

Ezzel szemben több belső árnyékoló is elérhető akár itt a webáruházunkból is. Ezek egy kis szelete az egyedi méretre gyártott sávroletta. Ezek előnye a teljesen méretre szabhatóság mellett (ami más típusok esetében is elérhető szolgáltatás tőlünk), hogy könnyen felszerelhetőek, javíthatóak. Továbbá az is, hogy nem sötétítenek be teljesen (valakinek ez is szempont). Hangulatos fényt biztosítanak, emellett szépek is, jól mutat az árnyékoló és részben fényáteresztő rétegek váltakozása.

 

Mivel beltéren helyezkednek el, így nem koszolódnak annyira. És ha mégis takarítani kell őket, akkor az egy nagyon könnyű feladat.

 

A sávroletta mellett vannak még további beltéri sötétítők is, mint a roló vagy a reluxa és a szalagfüggöny is. Közülük a rolettából van akár alupigmentált is, mely által nem csak fényzáróvá, de hővédővé is válik. Közülük elérhetőek a kínálatunkban akár tetőtéri ablakra való típusok is. A sávroletták sajnos működési elvük miatt (a gravitációt használják leengedésnél) tetőtéri ablakra nem alkalmasak (ez is egy szempont a döntésnél).

 

Mi alapján döntsek?

 

Mint láthatod, számos választási lehetőséged van, és még csak nem is mentem bele minden típusba mélységében. De most már talán kaptál egy átfogó képet arról, hogy mik a lehetőségeid, és melyik miért jó vagy épp rossz döntés.

 

Ha igazán jól szeretnél dönteni, akkor nézd meg a kínálatunkban mindet, olvasd el a termékleírásokat is. Döntsd el, hogy számodra melyik tetszik, mert az sem utolsó szempont, sőt! És ha teheted, akkor ne engedj a megfogalmazott igényeidből.

 

Ha nem sikerülne dönteni

 

Bár próbáltam a lehető legtöbb információval segíteni neked a döntés meghozatalában, előfordulhat hogy ez mégsem sikerül. Ha így van, akkor fordulj hozzánk bátran elérhetőségeinken, és ha tudunk, mindenképp segítünk neked. Persze abban nem fogunk tudni, hogy neked melyik tetszik jobban, és az igényeidet is csak te tudod. De minden másban állunk rendelkezésedre.