Hasznosságok

Automata megoldások - Távirányítós redőnyt használok!

A redőny számos szempontból nélkülözhetetlen árnyékolástechnikai eszköz. Napjainkban rengetegen használják és bizony számtalan típusa kapható. A hagyományos változat mellett igen népszerű a távirányítós redőny, amely nemcsak praktikussá, te komfortossá is teszi a mindennapjainkat. 

 

A következő pár sorban most ezen automata, irányítható redőnyök legnagyobb használati előnyeit szeretnénk kiemelni, hogy megtaláld a lakásodba illő darabot.

 

Miért használjunk redőnyt?

 

Mindenki másféle módszert preferál. Redőny kínálatunkkal igyekeztünk azoknak kedvezni, akik kifejezetten ilyen termékeket keresnek. 

 

A redőnyt nem mindenki szereti, de aki igen, az nagyon. Nem is csoda, hiszen kitűnő hőszigetelő. Nyáron megvéd minket és az otthonunkat a perzselő hőségtől, télen pedig bent tartja a meleget. Mindennek lényeges szerepe van az energiafogyasztást illetően.

 

Ezenkívül hangszigetelő anyag is, mivel a nemkívánatos zajokat szintén képes kizárni, felfogni. Húz egy láthatatlan határvonalat, amelynek hála nyugodtan alhatunk. Nem ugrunk ki az ágyból hajnali hatkor, ha zúg a fűnyíró, ugat a kutya vagy kiabál a szomszéd. 

 

Végül, de nem utolsósorban sokkal biztonságosabb, ha kap némi védelmet az ablak környéke, plusz a szennyeződések, rovarok sem jutnak be olyan könnyen. 

 

Egy redőny, ami sokkal több, mint komfortos!

 

Bizonyos dolgok az életben megfizethetetlenek. Pont ilyen a kényelem is. A távirányítóval ellátott, modern eszközök éppen ezt a komfortérzetet képesek növelni. Ez sokak szerint minden pénzt megér. Nos, akkor nézzünk szét redőny fronton!

 

Tökéletes példa a Portos redőnymotorok termékcsaládja. Beszerezhetők kapcsolós és rádiós változatok egyaránt. Az ilyen produktumokhoz speciális távirányítókat vásárolhatunk, amelyek egyetlen gombnyomással irányítják a folyamatokat. A távirányítók többsége 5 plusz 1 csatornás, s csatornánként maximum 20 db motor vezérlését láthatják el. A működési hatósugár 150 méter nyílt terepen és 25 méter a lakásban.

 

Persze, elsőre ez nem tűnhet olyan egyszerűnek, de árnyékolástechnikai weboldalunkon tájékozódhatsz a legfontosabb tudnivalókról és a beszerelés fortélyairól. 

 

A távirányítós redőnyök mozgatása

 

A motoros redőnyöket tehát kapcsolóval vagy távirányítóval kezelhetjük. Ha távirányító van a kezünkben, akkor a lakás bármely pontjáról irányíthatjuk a redőnyt. Arra is lehetőségünk van, hogy egyszerre engedjük le és fel a termékeket vagy akár külön-külön mozgassuk azokat. 

 

A hálózati feszültség általában a rádiófrekvenciás vevővel egybeépített motorral van összekapcsolva, így lendül mozgásba. 

 

A motorizált redőnyök segítenek nekünk abban, hogy hosszú távra tervezzünk, ez különösen igaz az alumínium darabokra. Egy ilyen árnyékolástechnikai kiegészítőnek nem egy évre, hanem jó pár évtizedre kell szólnia. 

 

A rádiótechnológia előnyei

 

A motoros redőnyök tehát hasonlóképpen működnek, mint a garázskapunyitó rendszerek. Óriási előnyük, hogy nem kell kábelezni, falat bontani, vésni, fúrni és faragni. A beszerelésük egyáltalán nem időigényes, hiszen elegendő csupán a 230V-os tápfeszültség odavezetése. Ez tulajdonképpen egy igen takarékos megoldás.

 

A programozás szintén nem tart sokáig, könnyen kezelhető, ugyanakkor intelligens. 

 

Remélem, neked is elnyerték a tetszésed ezek a praktikus redőnyök és ráleltél arra, amit oly régóta kerestél. Ne feledd, ha kényelmes megoldásra vágysz, akkor a távirányítós redőnyök jöhetnek csak szóba!