Hasznosságok

Redőnyjavítás előtt állsz? Itt vannak a redőny részei

Ha elromlik, érdemes képben lenned a redőny részeivel. Ez nagyon sokat fog segíteni neked abban, hogy eldöntsd, mi is a hiba oka, és mivel is tudod majd orvosolni. De ha most is hibáról beszélünk, akkor miért is érdemes ezt az árnyékolót választani? És mit tehetsz, ha mégis szükség van egy gyors javításra? Mutatjuk!

 

Miért érdemes redőnyt vásárolni?

 

Számos árnyékolóval találkozhatsz a kínálatunkban, de ezek közül a redőny az egyik, ha nem a legkeresettebb. Ennek több oka is van, melyet érdemes azért gyorsan átvennünk.

 

Ha neked fontos a teljes sötétítés, akkor tökéletes választás ez a típusú árnyékoló. Mivel kint van, ezért a teljes ablakfelületet el tudja fedni, hogy egyáltalán ne jusson be fény. Ráadásul az elhelyezkedésének vannak további előnyei is. Ilyen például az, hogy a hanghatásokkal szemben is hatékony védelmet nyújt. Valamint a hőszigetelő képessége is egyedülálló az árnyékolók piacán. Emellett az alumíniumból készültek akár valamilyen szintű fizikai behatolástól is védik a házat.

 

Ráadásul vannak olyan típusok már a mi kínálatunkban is, melyek vakolhatóak, azaz teljesen beleolvadnak a homlokzatba. Ezzel sokkal esztétikusabbá is válhat a felhelyezésük, mint korábban, ami nem hátrány.

 

Ha felújítasz vagy költözöl, nézz szét a kínálatunkban, ahol a legkiválóbb műanyag és alumínium redőnyöket találod. Ráadásul ez utóbbiakat még automatizálhatod is, melyekhez a motorokat is megvásárolhatod itt a webáruházunkból.

 

Mit tegyek, ha javítani kell?

 

Abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy mi itt vagyunk neked. Segítünk abban, hogy ne kelljen az egészet lecserélned, és hogy akár te magad is megjavíthasd. És nincs is annál jobb, mint amikor valamit mi magunk javítunk meg, igaz? Arra azt követően akár még jobban is fogunk vigyázni.

 

Először is nem árt, ha tisztában vagy az alkatrészek nevével, helyével és funkciójával. Ha ezek megvannak, akkor tudni fogod, hogy mi okozza a problémát, mit kell cserélni ahhoz, hogy ismét működjön a szerkezet. Nálunk a redőnyalkatrészek széles választékát megtalálod!

 

Nézzük a redőny részeit

 

A legnagyobb felület, amivel találkozunk nap mint nap, az a lamella vagy palást. Ezt kétoldalt egy-egy lefutó vezeti az útján, a lemezek végein arritereket, legalul akár rejtett ütközőt is találhatunk. A palást tetején akasztók vannak, melyekkel rögzítjük a tengelyhez, melynek végén egy tárcsa van. Itt találhatunk csapágyakat is, a gördülékeny mozgás megsegítésére. Ezt az egészet egy tok veszi körbe, mely általában áll egy felső és egy alsó részből, valamint két oldalsóból is.

 

A tárcsára kerül feltekerésre a gurtni (vagy zsinór), mely a bevezetőn keresztül kerül a beltérbe, ahol az automatában végződik. Ez utóbbinál szokott sok esetben probléma jelentkezni, méghozzá az elhasználódás miatt. A tok vagy akár a gurtni is megadhatja magát. Ez utóbbi cseréjéről lépésről lépésre írtunk már a blogunkban, ha ez a probléma, érdemes elolvasni azt a bejegyzést. De ha bármi egyéb alkatrészre is szükséged lenne, a fenti linken elérsz mindent, ami kell.

 

Fog menni, vagy segítsünk?

 

Reméljük, tudtunk segíteni. Most már tudod, hogyan épül fel egy redőny, és talán a működése is érthető. Ha javításra kerül sor, akkor most már tudod, hogy hozzánk egész nyugodtan fordulhatsz, mert van nálunk minden, ami csak kell.

 

Nem tudjuk helyetted elvégezni a javításokat, azért ennyivel tudtunk segíteni. Ha nem vagy benne biztos, hogy milyen alkatrészre van szükséged, keress minket az elérhetőségeinken. Kimenni nem fogunk, de segítünk.