Hasznosságok

Rolók konyhába: miért praktikus ez az árnyékoló?

Ha megkérdezik, mik a legpraktikusabb termékek árnyékolástechnikai webáruházunk kínálatában, a roló egészen biztosan szerepel a felsorolásban. Ennek a megoldásnak nagyon hányattatott a sorsa. Sokáig elfelejtették, pedig a rolók a konyhában vagy más, nagy terhelésnek kitett helyen is remekül teljesítenek. Lássuk, mit tud ez a sikkes és praktikus árnyékoló!

 

Miért kell a konyha ablakra árnyékoló?

 

Kevés az olyan konyha, ahol pusztán azért kellene árnyékolni, mert a reggeli napfény túl hamar ébreszt fel egy ragyogó, nyári napon. Az is ritka, hogy a konyhát különösebben óvni kellene a behatoló kíváncsi tekintetektől. Ez a helyiség ugyanis a legritkábban néz a belső udvarra vagy az utcafrontra. A konyhát azért kell árnyékolni, hogy a napsugarak ne okozzanak kárt. 

 

A behatoló napsugaraknak van előnyük: a napfényes helyeket könnyebb tisztán és szárazon tartani. A nedves konyhában ez kifejezetten jól jöhet. Sajnos azonban a napfénynek káros hatásai is lehetnek. A napfény az anyagok belsejében hőenergiává alakul. A műanyagok ettől deformálódnak. A konyhában sok az érzékeny, műanyag tárgy, csomagolás. A napsugrázás az ételeknek sem tesz jót. A tűző napon felejtett termékek gyorsan megromlanak.

 

Rolók konyhába: miért jó döntés?

 

A konyha esetében nem egyszerű árnyékolót választani. Bármilyen tisztán is tartsuk ezt a helyiséget, a pára, az olajcseppek és a por felfelé száll, és makacsul megtapad bárhol. Ezen sajnos nem lehet segíteni. A konyhában gyakran piszkos a kezünk, akkor is zsíros lehet a tapintásunk, amikor nem is vesszük ezt észre. A modern konyhai árnyékolónak ezekkel a hatásokkal is szembe kell néznie. 

 

A roló esetében ez sokkal kevesebb gondot jelent, mint egy hagyományos függöny esetében. A rolót szinte érintés nélkül, kizárólag a zsinórral üzemeltetjük. Ez azt jelenti, hogy nem kell megfognunk a textilt a használatához. 

 

Mivel a konyhai roló teljesen függőleges felületű, a zsíros por sem tud annyira megtapadni rajta, mint például a reluxa felületén. A használaton kívüli rolónak ráadásul csak egy nagyon kis része érintkezik a külvilággal, így jóval kevesebb szennyeződést fog meg. 

 

Mi alapján válasszunk rolót?

 

Árnyékoló webáruházunkban a legtöbb roló előregyártott és méretezett termék. Ezzel tudjuk ugyanis garantálni a javíthatóságot. Ha van rá lehetőség, érdemes ezt a megoldást választani - hiszen így sosem kell az egész árnyékolót cserélni, ha valami elromlik. Különböző pót- és cserealkatrészeket mindig igyekszünk raktáron tartani a roló szereléséhez is. 

 

Rolót ma már többféle árnyalatban és színben lehet kapni. A konyhába akár vidám, világos színt is választhatunk. Ez visszaveri a napsugarakat és kellemes, hűvös érzetet biztosít. A konyhában többnyire nincs szükség teljes sötétségre, így nyugodtan gondolkodhatunk vidámabb árnyalatokban is.