Hasznosságok

A nyár slágerterméke: a napvitorla

A nyári melegben fontos szerepe van az árnyékolásnak mind a lakáson belül, mind kívül. Több lehetőség is adott, blogbejegyzésünkben a napvitorla adottságait ismertetjük. 

 

Árnyékolók a teraszra 

 

A terasz kiváló helyet szolgáltat arra, hogy itt kipihenjük a nap fáradalmait, kikapcsolódjunk, vagy éppen közösségi életet éljünk. A nyári melegben azonban gondoskodni kell az árnyékolásáról, különben nem fogjuk tudni élvezni az ott eltöltött időt. Többféle kültéri árnyékoló is a piacon van, de az egyik legjobb megoldást a napvitorlák biztosítják. Ezek amellett, hogy árnyékot adnak, a napfényt is megszűrik. 

 

Webáruházunk kínálatában természetesen napvitorla is vásárolható, nyár idején igazi slágertermék! 

 

Mutatós megoldás: napvitorla 

 

A napvitorla nemcsak hatásos segítséget nyújt az erős napsugárzás ellen, hanem rendkívül mutatós darab is, bármilyen kert hangulatát feldobja. Nagyméretű, textilből készült, ezáltal környezetbarát árnyékoló, aminek felhelyezése nem igényel különösebb szakértelmet sem. Mivel az alapvető feladata az, hogy szűrje a napfényt és visszaverje, többnyire a tavaszi és nyári hónapokban használatos, de télen sem haszontalan, hiszen akkor is szükséges az erős napsugarak elleni védekezés. A napvitorla egyébként is időjárásálló, nem kell leszerelni csak azért, mert közeleg a tél. 

 

A napvitorla rögzítése 

 

Ahogy korábbi blogbejegyzésünkben már kifejtettük, a napvitorla rögzítése nem ördöngös feladat, de igényel némi odafigyelést. Kiemelten fontos, hogy csak megfelelő forrásból vásároljuk meg a terméket, mivel a rossz minőségűeket nem lehet biztonságosan rögzíteni, ezért azok balesetveszélyesek. Lényeges, hogy a rögzítés rozsdamentes fémrendszerrel történjen, mivel ellenkező esetben az anyagon foltok jelenhetnek meg, amellett, hogy az időjárás viszontagságai ellen sem olyan hatékony. Nálunk minden alkatrész oda való, ahova valóban illik, a rögzítés ezáltal mindenképpen gördülékenyen történik. Méretüket tekintve 3.6 és 5.5 m kivitelezésben szerezhetők be, tehát egy nagyobb terasz is kényelmesen lefedhető napvitorla segítségével. 

 

Hogyan tartsuk karban a napvitorlát? 

 

Mint minden használati eszköz esetében, a napvitorlánál is ügyelni kell a karbantartásra, hogy a termék valóban hosszú távon legyen használható. Habár erős, strapabíró szerkezetről van szó, erős széllökésekkor érdemes lehet leengedni, így biztosan nem fog baleset történni. Havazáskor se feledkezzünk meg a tisztításról, ellenkező esetben penészedés és algaképződés történhet a napvitorla textiljének a felületén. 

 

A napvitorla-vásárlás szempontjai 

 

Nézzük, hogyan válasszunk napvitorlát! Amellett, hogy a méretekkel tisztában kell lenni, fontos eldönteni, hogy klasszikus, fehéres árnyalatú napvitorlát, esetleg színesebb modellt szeretnénk-e. Utóbbi mellett szól, hogy a sötét modellek erősebb árnyalatot képesek adni, viszont kevésbé szűrik meg a fényt. Homok és terrakotta szín is beszerezhető nálunk, mindkettő jól mutat egy elegáns kertben. A csomag tartalmazza a rögzítőkötelet és az éleket is, így a vásárlás után közvetlenül fel is szerelhető a napvitorla.

 

Ha segítségre van szükséged a választásnál, fordulj hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeken, kollégáink szakértelmükkel minden árnyékolástechnikai kérdést megválaszolnak!