Hasznosságok

Nem csak nyáron hasznos: napvédő roló teraszra

Annak érdekében, hogy nyugodtan tudjunk hűsölni a teraszon, jó szolgálatot tehet a napvédő roló. A napvédő roló a teraszra szerelve kiváló árnyékoló, ami segít a nyári melegben is kellemes helyiséget biztosítani. Nézzük, mit érdemes tudni erről a hasznos termékről! 

 

Az árnyékolókról általában

 

Az árnyékolókat több szempont alapján is meg lehet különböztetni, ezek egyike az, hogy bel- vagy kültérre szánjuk-e őket, hiszen ez befolyásolja a többi tulajdonságot is. Az árnyékolók többféle anyagból készülhetnek: praktikus a műanyag, ami nem korrodálódik és olcsó előállítani, miközben formázni is egyszerű, de igazán szép megoldást jelentenek a textilből készült rolók is, amik változatos színben kaphatók. Karbantartásuk és tisztításuk egyszerű, sok esetben még a felhelyezéshez sem szükséges szakembert hívni segítségül. 

 

Az árnyékolás célja egyrészt az, hogy sötétítsen, a beszűrödő napfényt ne engedje be, különösen igaz ez hálószobák vagy az olyan helyiségek esetében, ahol fontos a zavartalan pihenés. Az árnyékolók többletfunkciója lehet a szigetelés is – hő-, illetve zajszigetelés. 

 

Bármilyen célra is szeretnél árnyékolót vásárolni, nálunk biztosan megtalálod az elképzeléseidnek megfelelő terméket. 

 

Árnyékolási lehetőségek teraszra, erkélyre 

 

Talán manapság még nem olyan megszokott, de jó, ha tudjuk, hogy a teraszra és az erkélyre is tudunk tenni árnyékolókat, amik által nyáron is ugyanolyan kellemes helyszínek lesznek. A napvitorlák egyre elterjedtebbek, de ezeknél is figyelembe kell venni, hogy legyen alkalmas felület, amire ki lehet feszíteni, hiszen akkor tudja ellátni a funkcióját, ha stabilan és feszesen áll. Elegáns, modern megoldás, épp ahogy a különböző rolók is, amiknek számos előnyük van. 

 

Napvédő roló teraszra 

 

Korábbi blogbejegyzésünkben már szó volt róla, hogy miért lehet jó választás a roló az erkélyre, de hasonlóan alkalmas a napvédő roló teraszra is. Mivel nagy méretben is készül, nagyobb felületet is le tud fedni. A redőnnyel ellentétben szellős, merevsége állítható, így a hűvösebb reggeleken be tudjuk engedni a friss levegőt, majd pedig, ha éppen a teraszra süt a nap, és mi kint szeretnénk szürcsölni a kávénkat, egyszerűen csak be kell állítani a rolót a megfelelő szögbe, és nem ér minket a nap a legmelegebb nyári órákban sem.

 

Az is nagyszerű, hogy a rolók többféle színben kaphatók, akár cserélhetők is, mivel a dobozos rolórendszerek így lettek kialakítva. Így ha túl sok por érné is a textil külső oldalát, és a tisztítással nem bajlódnánk, költségkímélően cserélhetjük igény szerint. Alkatrészek tekintetében is szerencsés választás, mivel azok olcsón cserélhetők, minden szükséges eszköz nálunk is megtalálható. 

 

Rendelésleadás 

 

Ha szeretnéd, hogy a teraszon nyáron is kellemes legyen az időtöltés, akkor válaszd a napvédő rolót, garantáltan nem lesz többé gondod a szemedet bántó napsugarakra, és még hűvösebb is lehet a teraszon. Rendelés előtt alaposan mérd le a teraszt, válassz nagyméretű rolórendszert, hogy alaposan lefedje a területet. Ha pedig kérdésed lenne, keress minket a megadott elérhetőségeken, kollégáink felveszik veled a kapcsolatot!