Hasznosságok

Mi az a rejtett karnis?

Annak érdekében, hogy a függöny megfelelően illeszkedjen, van egy nagyon fontos eszköz, amire minden esetben szükség van: ez a karnis, aminek egy sajátos fajtája a rejtett karnis. A láthatatlan függönytartó igazán ötletes megoldás, sokan talán nem ismerik ezt a praktikus kiegészítőt. Blogcikkünkben minden kiderül a rejtett karnisról!

 

Karnisfajták 

 

A karnisfajtákat megkülönböztethetjük aszerint, hogy milyen anyagból készülnek, illetve hogy hány darab függönyt van lehetőségünk rájuk helyezni. A sínek a legtöbb esetben alumíniumból készülnek, hiszen ez stabil tartást biztosít, és strapabíró anyag, nem kell attól tartani, hogy esetleg nem képes több függönyt megtartani. A karnisok egy, kettő vagy három sínből állnak, amikre ráaggatható a kiválasztott belső árnyékoló. Kínálatunkban többféle karnis megtalálható, mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. 

 

Rejtett karnis 

 

A rejtett karnis egy speciális karnistípus, aminek lényege az, hogy a felhelyezésekor arra törekszünk, hogy az láthatatlan maradjon, és ne legyen feltűnő, hogy hova lett felakasztva a függöny. Ez egy dekoratív és elegáns megoldás, nagyon jól mutat a különféle mennyezeteken és a falra szerelve. Vékony polisztirol díszlécek vagy gipszkarton stukkók mögé érdemes őket szerelni, így valóban rejtett marad a karnis.

 

Mire kell figyelni, ha rejtett karnist szeretnénk vásárolni? 

 

Korábbi blogcikkünkben már összeszedtünk néhány tippet, amikre érdemes figyelni függönykarnis vásárlásakor. Amennyiben rejtett karnis vásárláson gondolkodunk, mérlegelnünk kell, hogy van-e olyan hely a mennyezeten, ahova fel tudjuk szerelni, tehát például az előbb említett díszléc vagy stukkó rendelkezésre áll-e. Mivel bizonyos karnisok mindössze néhány mm vastagsággal bírnak, az olyan helyekre is felszerelhetők, ahol az ablakok egészen a mennyezetig érnek.

 

Le kell mérni a pontos méreteket, hiszen a mi rendelésre, egyedi méretben készítjük el ezeket a karnistípusokat is. Fontos tehát, hogy az adatok stimmeljenek, és ezáltal ne lépjen fel probléma a továbbiakban, hiszen ezek kijavítása időt és energiát vesz igénybe.

 

A színt is ki kell választani, többnyire a klasszikus fehér és fekete található meg, de akár a pezsgő szín is megtalálható nálunk, valamint azt is el kell dönteni, hogy hány soros karnisra van szükség, hány réteg függönynek szeretnél helyet a függönytartón. 

 

Ezek is jól jönnek a karnisvásárláshoz

 

Ha karnist vásárolunk, egyéb termékek is jól jöhetnek. Ilyen például maga a karnisra való függöny, amiből szintén nagy választék vár méretet, vastagságot és színt is tekintve. A strapabíró alumínium karnisra nehezebb anyagból készült függönyök is felrakhatók.

 

A karnishoz a legtöbbször járnak a kampók, amikre a függönyt felakasztjuk, de érdemes lehet előre gondolkodni, és külön gondoskodni pótkampókról is. Ha pedig nagyobb felújításban vagyunk, a redőnytől kezdve a garázskapun keresztül mindenféle belső árnyékolókig minden beszerezhető a webáruházunkból.

 

Kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, és segítünk kiválasztani a legjobb termékeket, hogy elégedett lehess otthonod árnyékolásával!