Hasznosságok

Tetőtéri ablak sötétítő - Több lehetőségünk is van!

A tetőtér árnyékolása igen fontos és kényes feladat, hiszen nem is olyan egyszerű tetőtéri ablak sötétítőt találni. Webáruházunk többféle megoldást is kínál; olvass tovább, és megtudod, mik közül választhatsz, és melyiket tartjuk a legideálisabbnak!

 

A tetőtér árnyékolásának fontossága 

 

Gyakori, hogy a hálószobák a tetőtéren vannak kialakítva, ami praktikus megoldás, viszont azt figyelembe kell venni, hogy a tetőteret nagyon erősen érik a napsugarak. Azért, hogy a pihentető alvást ne zavarja a beszűrődő fény, gondoskodni kell arról, hogy a tetőtéri ablak megfelelően legyen árnyékolva. Nemcsak az éjszakai alvás miatt lényeges ez, hanem azért is, hogy az erős napfény ne növelje még inkább a tetőtéren uralkodó hőmérsékletet. Mint látható, különösen nyáron komoly gondokat tud okozni az, ha nem gondoskodunk a tetőtéri ablak megfelelő sötétítéséről.

 

Lehetőségek: ezek a tetőtéri ablak sötétítők adottak 

 

A Redőny Diszkont webáruházában többféle lehetőség is adott, ha belső árnyékolóra van szükségünk. A függöny az ablak elhelyezkedése miatt nem járható út a karnis hiánya miatt, a redőny felszerelése pedig nehézkes, hiszen nem egyszerű felszerelni azt a tetőtéri ablakra. Praktikusabb a könnyebben felhelyezhető árnyékolókhoz fordulni: a roló, a roletta és a reluxa lehet a legmegfelelőbb sötétítő, amik ugyan nem nyújtanak teljes sötétséget a szobában, de pihentető alvást és pihenést tesznek lehetővé. A reluxa lamellákból áll, nagy előny, hogy ezek dőlésszöge változtatható, a roletták viszont textilből készülnek, ez esetben az anyag és a szín kiválasztása lehet kihívás.

 

A legideálisabb megoldás: a roletta

 

Ha jobban mérlegeljük a megoldásokat, a roletta tűnik a legideálisabbnak a tetőtéri ablak sötétítésére. Hogy miért? Ahogy korábbi blogbejegyzésünkben már említettük, a textilből lévő roletták az ablakot teljes szélességükben és magasságukban fedik, mozgatásuk rugós, de több ponton is megállíthatók, ahogy éppen kedvünk tartja, és ahány kiakasztó ki lett helyezve. 

 

Kétféle rolettát különböztetünk meg a szerint, hogy azok mennyire engedik át a fényt: a fényzáró termékek esetében a fény kevésbé jut át, így ezek használata mellett szinte teljes sötétség is elérhető, míg a fényáteresztő rolettáknál a napfény egy része átjut, emiatt pedig nincs teljes sötétség a helyiségben, ezért magasabb hőmérséklettel is kell számolnunk. 

 

Így adj le megrendelést

 

A megrendelés leadásakor mindenképpen tisztában kell lenni a tetőtéri ablak méreteivel, tehát szükséges lemérni annak szélességét és hosszúságát. Néhány cm-t mindig érdemes hozzáadni, így biztosan nem fog felmerülni az a probléma, hogy az ablakot nem fedi teljesen a kiválasztott belső árnyékoló. Ezután még a szín kiválasztása lehet feladat, valamint azt eldönteni, hogy fényáteresztő vagy fényzáró anyagot preferálunk-e inkább. Akit nem zavar a beszűrődő fény, az nyugodtan válassza az utóbbit, aki viszont a legkisebb világosságra is felébred, inkább a fényzáró textil mellett döntsön.

 

Mivel a színek harmóniája mindig jól mutat, sokan döntenek olyan árnyékoló mellett, amelynek színe passzol a helyiség falához. Ha bármi kérdésed lenne a kiválasztás vagy a rendelésleadás során, keress minket elérhetőségeinken, és kollégáink készséggel segítenek!