Hasznosságok

Az elektromos redőny végállásának beállítása - lássuk a lépéseket!

Számos beállítási lehetőség közül az elektromos redőny végállásának beállítása csak egy, ami viszont fontos, ha megfelelő fénymennyiséget és sötétet szeretnénk. Ha kimaxoljuk a redőny felső pozícióját, akkor azzal maximalizálni tudjuk a beáramló fény mennyiségét napközben. Míg az alsó pozíció megfelelő beállítása azért fontos, hogy tökéletes sötétséget vagy legalábbis maximális árnyékolást érjünk el.

 

Ezek nélkül a beállítások nélkül nem tudjuk kihasználni maximálisan a redőnyünkben rejlő lehetőségeket. Erről lesz tehát szó ebben a bejegyzésben, mely elolvasását neked is nagyon ajánljuk, ha maximalizálni szeretnéd kényelmed. Hiszen ezért is vásároltál vagy tervezel vásárolni elektromos redőnyöket, nem igaz?

 

Elektromos redőny: a maximális kényelem

 

Nem véletlen olvasod te sem ezt a cikket. Vagy már van elektromos redőnyöd, és keresed, hogy kell pontosan beállítani, vagy épp vásárlás előtt lehetsz, és ismerkedsz a kínálattal. Bárhogy is legyen, úgy tűnik, letetted a voksod a kényelem (és menőség) mellett.

 

Számos előnye létezik az elektromos redőnyöknek, melyre most inkább nem térnék ki részletesen. Méghozzá azért nem, mert erről már írtam, olvasd el a korábbi bejegyzésünket a témában. Ott olvashatsz a lehetőségekről, vezérlésről, kényelemről, mindenről, ami a programozható elektromos redőnyöket olyan irtó vonzóvá teszi.

 

Az elektromos redőny végállomásának beállítása - lépésről lépésre

 

Vegyük át, hogy a Smart Home redőnymotorok esetén hogy is kell végállomást beállítani. Legyen szó akár garázskapu redőnyének motorjáról vagy sima redőnymotorról, minden esetben ugyanez lesz a beállítás folyamata. Fontos, hogy a beállításhoz hozzá kell férned a motor fejrészéhez, azaz nem szabad fent lennie a szerelőfedélnek. Ha van szerelőlyuk, akkor csak arra kell figyelni, hogy megfelelően legyen felhelyezve a motor (kifelé nézzenek a potméterek).

 

A végállomás beállításának lépései:

 

  1. Minden motor fején látható két kis potméter (piros és fehér). Keresd meg őket! A felső potméterrel tudod az alsó végállást állítani, míg az alsóval a felső végállást. Ehhez segítségedre lesz a mellékelt kis fekete pálca, mely illeszkedik a potméterekbe, és ezzel tudod majd tekerni őket.
  2. Kezdjük a felsővel, amivel a leeresztett végállást állíthatjuk be. Tekerd a potmétert az óramutató járásával ellentétes irányba pár alkalommal. Ezzel a gyári végállásnál feljebb helyezkedik majd el az új.
  3. Engedd le a redőnyt, majd onnan a felső potméter óra járásával megegyező irányba történő tekerésével állítsd be a kívánt végállást. Ezzel meg is vagyunk.
  4. Jöhet a felső végállás beállítása, melyhez ugyanezt kell megtennünk, csak az alsó potméterrel. Tekerd az alsó potmétert az óramutató járásával ellentétes irányba pár alkalommal. Így a gyári végállásnál lejjebb kerül majd az új teljesen feltekert állapot.
  5. Húzd fel a redőnyt, majd onnan az alsó potméter óra járásával megegyező irányba történő tekerésével állítsd be a kívánt végállást. És már meg is vagyunk a teljesen leengedett és a teljesen felhúzott állás pontos beállításával.

 

Ha tudunk valamiben segíteni, fordulj hozzánk bátran!

 

Most már, hogy tudod, hogy kell beállítani az elektromos redőny végállását, maximálisan ki tudod használni a sötétítő tulajdonságait. Legyen szó akár Smart Home, akár Trendline motorokról, most már nem lehet velük gondod. Maximum az, hogy nem tudsz dönteni, mely motorok lennének ideálisak számodra. Ebben viszont tudunk segíteni a szakértelmünkkel az elérhetőségeink bármelyikén.