Hasznosságok

Miért jók a külső redőnyök?

 

Manapság már számos választási lehetősége van az embernek, ha árnyékolót szeretne, de még mindig a legelterjedtebb a külső redőny. És ez egyáltalán nem véletlen, mert olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amivel a többi árnyékolómegoldás nem büszkélkedhet. Hogy melyek is ezek, és milyen típusú redőnyök vannak, azok miért jók, azt megtudhatod ebből a bejegyzésből, ha végigolvasod. 

 

Külső vagy belső árnyékolót válasszak?

 

Mindenki a saját igényeinek megfelelően válasszon sötétítőmegoldást a számos opció közül. Az biztos, hogy ha az az elvárásod, hogy megközelítőleg tökéletesen sötét legyen, amikor leengeded az árnyékolót, válassz külső redőnyt. Ez ugyanis sínben fut, zárt pályán, tökéletesen lefedve az ablak teljes felületét, így ha nem akarod, nem jut be fény. További előnye, hogy kérheted szúnyoghálóval is egybeépítve, így két legyet ütsz egy csapásra. Vagyis nem kell majd egyet se leütnöd, mert megoldottad a rovarkérdést.

 

Ugyanakkor nem szabad szem elől veszítened azt a tényt sem, hogy ha külső árnyékolót választasz, akkor az kint lesz. Ennek megfelelően kívülről tudsz hozzáférni a legkönnyebben, ha például takarításról vagy cseréről, ill. egyes komolyabb javításokról van esetleg szó. Továbbá ki lesz téve a külső szennyeződéseknek, ami ellen nem tudsz mit tenni, csak ha időnként rendesen letakarítod.

 

Te fogod használni, csak te tudhatod, hogy milyen igényeknek kell megfelelnie, és te is döntöd el, hogy melyik legyen. Bármelyik árnyékoló mellett is döntesz, a lényeg, hogy a saját igényeidnek megfeleljen. 

 

Ha eldöntötted, hogy a külső redőny lesz a befutó

 

El kell döntened azt is, hogy milyen anyagból készült redőny mellett teszed le a voksod. Választhatsz a műanyag vagy az alumínium redőnyök közül. Hasonlóan kiváló tulajdonságaik vannak, mégis vannak azért különbségek is.

 

Abban megegyezhetünk, hogy mindkét típus hasonlóan kiváló hőszigetelő és fényvisszaverő tulajdonságokkal bír, ezáltal megvédenek a hőségtől. Bármelyiket is választod, nyáron fokokkal tudod alacsonyabban tartani a benti hőmérsékletet, hála a leengedett redőnyeidnek. Tehát a fényerő csökkentésében és a hővédelemben azonosan jól teljesítenek. Ugyanígy mindkettő kombinálható beépített szúnyoghálóval is, ami jól jön a rovarok ellen. És egyértelműen mindkét anyag nagyon tartós, nem kell cserélni pár éven belül őket. De mi van a többi tulajdonságaikkal?

 

Mi szól a műanyag és mi az alumínium redőny mellett?

 

A műanyagnak kiemelkedően jó a hőszigetelő képessége, ezzel pedig sokat tudsz spórolni télen a fűtésszámlán vagy épp nyáron a klímán. Olcsóbb, mint az alumínium redőny, így ha ennek a tulajdonságai a meggyőzőbbek számodra, még spórolhatsz is az árnyékoláson. 

 

A műanyag mellett szól, hogy kiváló hangszigetelő tulajdonsággal bír, így megvéd téged a nemkívánatos külső zajoktól. Emellett a külső behatások ellen is jobban véd, mint műanyag társai, gondolok itt főleg a szándékos rongálásra. Mert azért a műanyag redőnyök is megfelelő védelmet nyújtanak pl. jég ellen. Nagy előnyük, hogy “okosíthatóak”, redőnymotorral szerelhetőek, melyhez szintén be tudsz tőlünk szerezni mindent.

 

Ha javítani kell, itt van minden

 

KÍnálatunkban megtalálsz a javításhoz mindent, amire szükséged lesz. Gurtni, automata, bevezető, redőnyléc, lefutó, záróléc, ütköző, tengely, stb. Minden van, ami a javításhoz kell.

 

Ha mégsem boldogulnál

 

Ha ennyi infó alapján mégsem tudnál dönteni, ne ess kétségbe. Keress minket bátran bármely elérhetőségünkön, mi segítünk, amiben csak tudunk.