Hasznosságok

Ablakpárkányok, avagy a virágtartón túl

Az ablakpárkányok már rég túl vannak azon, hogy úgy gondoljunk rájuk, mint holmi virágtartóra. Lehet kapni szép virágtartókat, amelyeknek semmi más funkciója nincs, ráadásul nem kell, hogy fixek legyenek, bátran mozgathatóak.

 

Ellenben az ablakpárkányok nem, és ez jól is van így. Mivel nem az a funkciójuk, illetve nem az az egyetlen funkciójuk, hogy könyököljünk rájuk, vagy hogy megtartsák a virágainkat. Sokkal többet jelentenek ezek az ablak alá beépített elemek!

 

Mire jók az ablakpárkányok?

 

A kérdésre válaszolva írhatnánk, hogy “mindenre is”, de azért pl. a redőnyt nem engedik le napnyugtakor. Bár arra meg ott vannak a kiváló okosotthon megoldásaink, amelyeket szintén elérsz nálunk a webáruházban. Ablakpárkányaink azonban valóban sokrétűek, bírják a gyűrődést, időtállóak és kiválóan teljesítik azt, ami miatt használjuk őket.

 

Védenek a nedvességtől

 

Egy ablakpárkány védi a falat a nedvességtől. Persze nem a teljes falat, de nincs is rá szükség. Egy olyan kritikus helyen teljesít, ahol elkél a segítség: a nyílászárók alsó részénél. Ott ugyanis, ahol a nyílászáró keskenyebb, mint maga a falvastagság, könnyebben bekerülhet a falhoz, a falba a nedvesség. Egy sérülékeny részről beszélünk, amit védenünk kell a nedvességtől.

 

Erre pedig kiválóan alkalmas a megfelelően beépített, lejtéssel rendelkező ablakpárkány. Ha te fogod beépíteni, de azt sem tudod, hogy állj neki, olvasd el beépítési útmutatónkat, és biztos profin megoldod majd. Fontos, hogy kövesd a leírtakat, mert a nem megfelelő vízzárás vizes falat eredményezhet.

 

Kiváló hőszigetelők

 

Nagyon jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek ablakpárkányaink. Nem kell túlgondolni, ez az összes típusra igaz. Így nem ez lesz a döntő, ha épp típust választanál. Ismét csak az ablakok aljának sérülékenységére kell felhívjam a figyelmed, ott szökik ugyanis a meleg. Vagyis szökne, ha engednék. De nem fogják! Persze ez is csak akkor igaz, ha megfelelően van beszerelve.

 

Tartós, és még annál is tartósabb

 

Már említettem, hogy mennyire sokáig bírják az ablakpárkányok. Gyakorlatilag egyszer kell őket megvenni, megfelelően beépíteni, és akár évtizedekig is kiválóan teszik a dolgukat. Egyre kedveltebbek a műanyagból gyártott verziók, de amik még náluk is tartósabbak, azok az alumíniumból készültek. Persze ridegségük miatt érthető, hogy főleg kültérre szokták őket alkalmazni. De ott aztán jöhet eső, hó, szél, jég, gyakorlatilag tényleg bármi! Egy hurrikán esetén is ez lesz az egyik utolsó dolog, amitől megválik a ház.

 

A design is nagyon fontos!

 

Ha egy, az alumíniumból készülthöz hasonlóan hosszú élettartamút keresel, ami kintre és bentre is beépíthető, válaszd a műanyag ablakpárkányainkat. Nagyon sokan választják már ezeket.

 

Ha szereted a harmóniát, akkor várhatóan kívül-belül ugyanezt fogod beépíteni. Persze itt még nem áll meg a design kérdése, ugyanis nem csak egyfélét választhatsz. Van az alap fehér színű, minimál stílusú is, de ennél egyedibbé is teheted az ablakaid környezetét.

 

Válaszd a fóliázott változatokat! Műanyag kamrás beltéri ablakpárkányaink dió vagy aranytölgy mintázattal is elérhetőek. De ott van az egyre többek által kedvelt antracit fóliás változat is. Csak engedd el a képzeleted, tervezd meg a szobádat, és válassz olyat, ami illik a leendő környezetébe.

 

Elakadtál? Segítünk!

 

A fentiek segítségével tisztábban látsz most már te is, igaz? Válassz igényeidnek megfelelően, vagy keress minket elérhetőségeinken, ha bárhol elakadnál.