Hasznosságok

Műanyag ablakpárkány: az univerzális megoldás

Egy műanyag ablakpárkány beépítése, legyen szó akár kültérről, akár beltérről, mindenképp jó választás lesz. Nem kell túlgondolni a ház ezen részét. Vagy mégis? Ez attól függ. De mitől is? Lássuk!

 

Tisztázzuk, hogy mi is az ablakpárkány szerepe

 

Nem, ez nem csak azért van ott, hogy legyen mire könyökölni. Bár nem véletlen az sem, hogy könyöklőnek is szokás nevezni, de nem épp ez a legfontosabb feladata. Ugyanakkor ezt a szerepet is képes betölteni, ahogy jó szolgálatot tesz, mint virágtartó. Például emeleti lakások esetén a legtöbb napfényhez úgy juttathatjuk a virágainkat, hogy időnként kitesszük őket ablakon kívülre, a párkányra. De van ennél fontosabb feladat is, amit ellátnak.

 

Ez pedig a lakásunk vagy házunk védelme. Az ablakok alatti rész elég sérülékeny, könnyen hőveszteség keletkezhet, illetve víz kerülhet a falba, ha nem gondoskodunk a megfelelő védelemről. Erre pedig tökéletes megoldást jelentenek (megfelelő beépítés esetén) a műanyag ablakpárkányok. Ezek nem csak jó hőzáró képességgel rendelkeznek, de emellett megóvják a víztől is a falat. A helyes beépítésről már írtunk, de ismét kiemelnénk, hogy mennyire fontos a megfelelő kifelé dőlés és a szilikontömítés megléte!

 

Ezért jó választás a műanyag ablakpárkány

 

Számos jó tulajdonsággal bírnak, melyek nagy részét már az előzőekben taglaltunk. Emellett azonban érdemes megemlíteni, hogy nem deformálódnak, karcmentesek és egy nagyon erős, gyakorlatilag törhetetlen felületet képeznek. Könnyen tisztíthatóak és nagyon jól állják a sarat a külső hőmérséklet ingadozásával és egyéb időjárási viszontagságokkal szemben. Jól bírják az UV-sugárzást és a nedvességet is. Mindezek ellenére is nagyon jó árban hozzájuk juthatsz nálunk. Modern hatásúak, letisztult designnal rendelkeznek, és univerzálisak, azaz kültéren és beltéren is bevethetőek.

 

Ha a design kiemelten fontos számodra

 

Ha te nem az egységes, letisztult, minimalista fehér színt preferálod, akkor is tudsz választani kínálatunkból. Nagyon sokan ugyanis felismerték azt is, hogy az ablakpárkány fontos designelem is egyben. És ennek megfelelően fontos vele számolni a belső részek kialakításakor is. Viszont miért kellene ehhez igazítani a teljes belső teret, ha nekünk határozott elképzelésünk van? Igazodjon csak hozzánk a párkány, nem? De!

 

Nálunk is elérhetsz többféle fóliázott típust, melyek tökéletesen illeszkednek az elképzelésekhez. Legyen szó akár egy antracit fóliásról, vagy valamilyen fahatásúról (aranytölgy, dió), nézz szét a kínálatunkban, és rendelj ízlésednek és igényeidnek megfelelően. Tervezz előre, és a tervekbe illő megoldást válaszd, hogy ne üssön el az egész belső tértől az ablakpárkány sem.

 

Méretek, kiegészítők és beépítés

 

Válaszd ki, hogy milyen mélységű párkányt szeretnél (ebből is van egész kicsi, 15 centis, de egész nagy, 40 centis is). Ha a design után már ez is megvan, akkor megadod a párkány hosszát, és mi méretre vágva fogjuk neked szállítani őket.

 

Ne feledkezz meg ugyanakkor a kiegészítőkről. Ilyen például a megfelelő ragasztóhab vagy a műanyag végzáró profil. Mindkettőt be tudod szerezni tőlünk a webáruházból. Ha minden megérkezett, akkor pedig egyetlen dolgod van, hogy megfelelően beépítsd őket. Erről már linkeltünk feljebb egy útmutatót, használd, ha bizonytalan lennél.

 

Van még kérdésed? Tedd fel bátran!

 

Reméljük, már minden kérdésedre kaptál választ. Ha mégsem, akkor természetesen állunk rendelkezésedre. Keress minket az elérhetőségeinken, és ha tudunk, természetesen segítünk.