Hasznosságok

Külső ablakpárkány ötletek tőlünk, neked!

Ebben a blogbejegyzésünkben külső ablakpárkány ötleteket olvashatsz tőlünk, neked. Megnézzük, hogy miért van egyáltalán szükség rájuk, és persze azt is, hogy milyen lehetőségeid vannak, ha beépítés előtt állsz. Átvesszük, hogy melyik milyen tulajdonsággal bírnak, hogy tudj választani közülük.

 

Miért is kell nekünk külső ablakpárkány?

 

Legyen szó akár külső, akár belső ablakpárkányról, hasonló okokra vezethető vissza, hogy miért van rá szükségünk. Hiába gondolják azt sokan, hogy csak könyöklőnek jó, ennél sokkal többről van szó, komolyabb funkciót lát el. Ha még nem szerezted be, szerezd be tőlünk ablakpárkányaidat!

 

Védelmet nyújt a nedvességtől, ami kültéren kifejezetten fontos a nagy nedvesség miatt. Nem véletlen, hogy a beépítésnél is figyelni kell a kifelé lejtésre. Ezzel tudjuk biztosítani azt, hogy a víz kifelé folyjon róla, és ne az ablak tövébe. Ha erre nem figyelünk, akkor sok víz juthat olyan helyekre, ahova nem kellene. Elég egy kicsi rés, ahol bejuthat a falba a folyadék, és máris komoly károk keletkezhetnek. Ha viszont erre figyelünk, akkor megfelelő lesz a vízelvezetés, és megelőzhetjük a bajt.

 

A hőszigetelő tulajdonsága mellett sem mehetünk el, amely kiváló. Meggátolja, hogy az ablak alján kiszökjön a meleg, ami nagyon fontos a fűtésszámlánk szempontjából. Te sem az utcád vagy az udvarodat akarod fűteni, nem igaz?

 

Műanyagot vagy alumíniumot válasszak?

 

Ez a kérdés minden döntés előtt felmerül, egy örök dilemmáról van szó. Számos tulajdonságuk van, amelyekben nagyon hasonlítanak. Ha például a tartósságot nézzük, akkor gyakorlatilag azonos a két típus esetén. Viszont az alumínium mellett szól, hogy könnyebben és sokkal alaposabban tisztítható, mint a műanyag. Valamint ott vannak a külső időjárási tényezők is, amelyekkel szemben mindkettő elég ellenálló, de talán az alumínium valamivel jobban.

 

Ha megnézed a fenti linken elérhető kínálatunkat, akkor láthatod, hogy nem csak ez a két típus van. Mindkettőn belül vannak különböző fajták, melyek közül választhatsz. A műanyagból például vannak univerzálisan (azaz kül-és beltéren egyaránt) használhatóak. Emellett van habosított műanyag típus is. Az alumíniumból pedig ott a hajlított és az extrudált. Bármelyiket is választod, nem nyúlhatsz mellé.

 

Külső ablakpárkány ötletek

 

Hadd segítsünk, hogy el tudd dönteni, milyen típust válassz.

 

Kezdjük azzal, hogy fontos tudnod, nem mondhatjuk meg, pontosan milyet válassz. Na most sokat segítettünk, igaz? De várj, mondjuk miért! Mivel nagyon hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, mind ugyanolyan jó választásnak bizonyulnak, ezért nem az dönt, hogy melyik jobb a másiknál. Sokkal inkább az, hogy designban, megjelenésben melyik illik inkább az összképbe. Ha van határozott elképzelésed a homlokzatról, az a legjobb, mert akkor tudni fogod melyik mutat majd igazán remekül. Lekerekített vagy szögletes? Te döntesz!

 

Ha már ötleteket említettünk, segítünk még pár tippel (a belső ablakpárkánynál már megtettük). Amennyiben családi házhoz keresel külső párkányokat, akkor gondolkozz el azon, hogy a teraszra nézőt mire tudod majd használni. Akár egyfajta hosszú asztalként is felfogható, melyet érdemes kihasználni, amire tudsz tervezni.

 

Jussanak eszedbe az ablakok, illetve a rákerülő sötétítők és szúnyoghálók is. Például egy emeleti párkányra simán lehet, hogy kipakolod a növényeket. De ha egy fix szúnyoghálóval zárod el az utat, az nem lesz jó. Érdemes ilyen esetben egy rolós változat mellett döntened.

 

Ha továbbra is lennének kérdésed, keress minket bátran, segítünk!