Hasznosságok

Távolról is könnyedén - A garázskapunyitó távirányító

A garázskapu redőnnyel való ellátása igazán hasznos megoldás, hiszen a garázskapunyitó távirányító segítségével anélkül tudjuk a kaput nyitni-zárni, hogy kiszállnánk a járműből. Blogcikkünkben részletesen is bemutatjuk ennek a hasznos eszköznek a funkcióit és használati módját. 

 

Miért hasznos a garázskapu távvezérlése? 

 

A garázskaput nyitni-zárni a téli hónapokban meglehetősen kellemetlen és időigényes  folyamat a rohanó hétköznapokban. Ezért aztán érdemes lehet a garázskaput automatizálni, kényelmes és kedvező megoldás, ami hosszú távra szól. Tekintsd meg az okosotthon eszközöket a webshopunk felületén, ide tartozik a garázskapunyitó távirányító is! 

 

Távirányító típusok 

 

A távirányító típusokat alapvetően aszerint különböztetjük meg, hogy hány csatornásak: van egy, de akár 15 csatornás távirányító is a kínálatunkban, utóbbi azt jelenti, hogy 15 redőnymotort képes működtetni. Praktikus, hiszen nem kell több különböző távirányítóval bajlódni. Elegáns, letisztult formával rendelkeznek, mágneses fali tartóra helyezhetők, és a LED kijelzőnek köszönhetően könnyen leolvashatók róla a megjelenített információk. A legtöbb esetben kétirányú kommunikációra képesek, tehát a redőny fel- és leengedésére. 

 

Komolyabb eszköz az úgynevezett okosházközpont. Ez a berendezés az egész háztartás árnyékoló automatizációját képes működtetni, minden egyes helyiségben. Akár azt is beállíthatjuk, hogy napfelkeltekor, illetve napnyugtakor engedje fel és le a redőnyöket. Ez a hasznos készülék a garázskapunál is bevethető. 

 

A távirányító használata 

 

A garázskapunyitó távirányító használata igazán egyszerű, a beállítása igényelhet több figyelmet, de a használati útmutató minden lényeges információt tartalmaz. Fontos, hogy a hangolásnál csak a beállítandó motor legyen feszültség alatt. Minden készüléket elemmel és konzollal együtt szállítunk, így ezekre sincs a megrendelőnek gondja, azonnal beüzemelhető a távirányító. 

 

Mit tegyünk, ha a garázskapunyitó távirányító nem működik? 

 

Korábbi blogcikkünkben már írtunk arról, hogy milyen hiba állhat a háttérben, ha nem működik a távirányító. A legegyszerűbb és legkézenfekvőbb hibajavítás, ha kicseréljük az elemet, gyakori, hogy a merülő elem okozza a fennakadást. Ha mégis az egységgel lenne probléma, jó, ha tudjuk, hogy a cseréje nem jelent nagy kiadást, hiszen a garázskapunyitó távirányító nem kerül csillagászati összegbe. Csak tekintse meg kínálatunkat, rendelje meg, és néhány nap múlva újra kényelmesen használhatja az elektromos garázskaput. 

 

Arra is érdemes odafigyelni, hogy lehetőleg legyen valamilyen fűtés a garázsban, mivel ha rossz a nyílászárója, hajlamos a hőt kiszívni a házból, ami szintén problémát okozhat a működtetésnél. Hosszabb időre ne hagyjuk használatlanul, a motort legalább néhány naponta működésbe kell hozni. 

 

Kiegészítők távirányításhoz

 

Van néhány kiegészítőelem, amelyek az automatizált garázskapuknál is jól jöhetnek, ezek természetesen ugyanúgy elérhetőek a webshopban. A redőnymotorok külön is megvásárolhatók, de ha éppen csak egy csavarra vagy más apró alkatrészre van szükséged, nálunk azok is beszerezhetők. 

 

Ha kérdésed lenne termékeinkkel kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeken. Kollégáink szívesen fogadják megkeresésed!